02:43:28 03.12.2020
 
Stiri

PANDEMIE // Ambasada României în R. Moldova anunță noile REGULI valabile de intrare pe teritoriul statului vecin

Actualitate 17.11.2020 15:56 Vizualizări1950 Autor: Ziarul National
PANDEMIE // Ambasada României în R. Moldova anunță noile REGULI valabile de intrare pe teritoriul statului vecin


Autoritățile de la București au prelungit cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie curent, starea de alertă pe întreg teritoriul României.

Drept urmare, Ambasada României la Chișinău prezintă măsurile referitoare la regimul de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României:

1. Cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Moldova (inclusiv persoanele cu dublă sau multiplă cetățenie, din care una română)

 • Vi se permite intrarea în România, cu exceptare de la carantină, cu condiția să nu vă fi aflat, în ultimele 14 zile, consecutiv, într-una sau mai multe zone / țări cu risc epidemiologic ridicat (Republica Moldova nu se află pe această listă).

 • 2. Cetățenii străini care se află pe teritoriul Republicii Moldova

 • Eliminarea Republicii Moldova din Lista țărilor / zonelor cu risc epidemiologic ridicat nu modifică condițiile de intrare în România.
 • Vi se permite intrarea în România doar dacă vă încadrați în excepțiile prevăzute de legislația în vigoare. Veți fi exceptați de la carantină dacă veniți din Republica Moldova, cu condiția ca, înaintea sosirii în România, să nu vă fi aflat, în ultimele 14 zile, consecutiv, într-una sau mai multe zone / țări cu risc epidemiologic ridicat.
 • Dacă în ultimele 14 zile v-ați aflat pe teritoriul uneia sau mai multor țări din Lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, puteți fi exceptați, și în acest caz, de la măsura carantinei, cu condiția să vă încadrați în excepțiile prevăzute de legislație.
 • Excepția de la măsura carantinei se aplică și persoanelor care sosesc în România din țările/ zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. Testele trebuie efectuate de către laboratoare autorizate, iar rezultatele să conțină datele de identificare ale dvs.
 • Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții / tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică - în program de hemodializă), preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative, cu prezentarea testului COVID-19, realizat în condițiile de mai sus. Suspendarea se dispune prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică teritorială.

 • 3. Tranzitul

 • Toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura carantinei.
 • Pentru a fi permisă tranzitarea României, persoanele trebuie să probeze faptul că scopul călătoriei este unul justificat și că li se va permite continuarea călătoriei în celelalte state de tranzit, dacă este cazul, respectiv că li se va permite intrarea în țara de destinație. Dovada scopului călătoriei se poate face în baza unui drept de ședere, dacă sunt impuse astfel de limitări de către statele de tranzit/ destinație (viză, permis de ședere, carte de rezidență etc.).
 • Tranzitul trebuie să fi realizat neîntrerupt, în maxim 24 de ore, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens (informații concrete vor fi oferite de către Poliția de Frontieră).

 • 4. Resurse legislative

 • Intrarea în România: HG nr. 967 din 12 noiembrie 2020, Anexa 3 art.2 alin.(1) pct.3
 • http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/233140

 • Excepții de la carantină: Hotărârile CNSU nr. 48, 49 și 54
 • https://stirioficiale.ro/.../hotarare-nr-48-din-08-10...

  https://stirioficiale.ro/.../hotarare-nr-49-din-13-10...

  https://gov.ro/.../pag.../Hotararea_CNSU_nr._54_si_anexe.pdf

 • Lista statelor pentru care se impune carantina
 • https://gov.ro/.../pag.../Hotararea_CNSU_nr._54_si_anexe.pdf (ultima pagină)

  ***

  Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzarea intrării.

  Prietenii tăi merită să știe ASTA!

  Stiri relevante
  Top stiri

  Comentarii
  României îi pasă
  Descoperă
  Punct de vedere NAȚIONAL
  30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

  27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

  23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

  Meteo in Moldova
  Horoscop
  Vezi horoscopul tău pentru astăzi
  Capricorn
  Vărsător
  Pești
  Berbec
  Taur
  Gemeni
  Rac
  Leu
  Fecioară
  Balanță
  Scorpion
  Săgetător
  Abonament
  Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
  Recomandat
  Sondaj
  Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
  Prietenii noștri

  Widget cu noutăți la tine pe site

  Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

  Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md