15:46:56 27.01.2021
 
Stiri

Pandemia de coronavirus, departe de a se încheia. Avertismentul unui expert OMS: „Europa ar putea fi lovită de un al treilea val de Covid-19!”

Actualitate 23.11.2020 14:59 Vizualizări639 Autor: Ziarul National
Pandemia de coronavirus, departe de a se încheia. Avertismentul unui expert OMS: „Europa ar putea fi lovită de un al treilea val de Covid-19!”


Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. Deși toată lumea este cu ochii pe companiile farmaceutice care ar putea lansa vaccinuri anti-Covid-19 în curând, unele voci vorbesc deja de un al treilea val de coronavirus.

David Nabarro, emisar special al Oranizației Mondiale a Sănătății (OMS), atrage atenția că Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val de coronavirus la începutul anului 2021, în cazul în care nu vor fi luate măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

„În Europa, reacția nu a fost adecvată, nu a fost completă”, a explicat oficialul OMS într-un interviu acordat grupului elvețian de presă CH Media și publicat în cotidianul Badener Tagblatt. Potrivit spuselor sale, țările bătrânului continent „au scăpat oportunitatea de a crea infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au reușit să preia controlul asupra primului val”.

„Acum este valul al doilea. Dacă nu va fi creată infrastructura necesară acum, ne vom confrunta și cu un al treilea val, la începutul anului viitor”, a avertizat David Nabarro.

Acesta susține, de asemenea, că autoritățile din statele europene ar trebui să ia exemplu de la țările est-asiatice, care au obținut rezultate remarcabile în limitarea transmiterii infecției. „Într-adevăr, asemenea lecții trebuie învățăate și aplicate în întrega Europă. În principiu, reacția autorităților la virus trebuie să fie fermă și convingătoare, mai ales la început, când virusul are o răspândire mai lentă la nivelul diferitelor societăți. O reacție lentă conduce la „o răspândire rapidă a problemei”, a atras atenția expertul OMS, potrivit dw.com.

De asemenea, el a subliniat că infecția „se răspândește nu aritmetic, ci exponențial”. „Foarte puțini dintre cei care iau decizii au înțeles acest lucru”, a insistat interlocutorul publicației elvețiene.

Detaliind, el a arătat că infectarea exponențială înseamnă că numărul îmbolnăvirilor crește într-o săptămână de ori ori, de 40 de ori în două săptămâni și de 300 de ori în trei săptămâni, pentru ca în patru săptămâni să se ajungă deja la 1000 de cazuri, și așa mai departe.

Franța este „țara din Europa cu cel mai mare număr de cazuri” de contaminare de către noul coronavirus de la începutul pandemiei, a declarat directorul general al sănătății, Jérôme Salomon, potrivit AFP.

Țara a înregistrat peste 2,1 milioane de cazuri din cele „peste 15 milioane de persoane afectate” pe continent, a detaliat el în timpul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății. De asemenea, numărul morților de coronavirus a depășit 48.000.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md