14:27:48 25.06.2024
Stiri

Ouă de Prepeliţă – Indicaţii şi Tratamente

Sanatatea & Frumusetea 04.09.2013 13:06 Vizualizări3589 Autor: Ziarul National


Ouă de Prepeliţă – Indicaţii şi Tratamente
Carnea și ouăle de prepeliță sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tămăduitor al acestora este dovedit și acceptat chiar de către medici.

Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliță are un conținut de colesterol de numai 1,4% față de 4%; grăsimi de circa 3 ori mai puține; ca aport proteic gălbenușul conține 23%  față de 16% - 17% la oul de găină. La conținutul de minerale și vitamine, comparațiile nu-și au rostul: de 6 ori mai multă vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multă vitamina B2, precum și alte substanțe antialergice, ce fac ca oul de prepeliță să diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de apariția reacțiilor alergice. Conține întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf și potasiu.

Oul de prepeliță este considerat „medicament universal” pentru valoarea nutritivă și pentru compoziția chimică bogată în P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine și în mod deosebit sulful care intră în compoziția tuturor cartilagiilor, părului, unghiilor și a pielii.

Prin aportul de lecitină oul de prepeliță este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35 – 40 ani pentru regenerarea organismului, pentru menținerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odată cu regresia biologică a organismului.

Cura cu ouă de prepeliţă se stabileşte în funcţie de boală şi vîrstă. Nu trebuie consumate la întîmplare, ci după o schemă anume.

Ouăle se beau crude, cu galbenușul întreg, dimineața, pe stomacul gol, prin înţepare în dreptul camerei de aer.

Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferință, din hrana rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de oră după administrarea conținutului ouălor.

 

Sursa: mybebe.md

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md