14:32:48 12.04.2024
Stiri

Organizația Teritorială Hâncești a PSDE a părăsit partidul condus de Ion Sula și a aderat la PAS. PSDE reclamă „presiuni dirijate”, iar Diacov îi transmite „condoleanțe”

Actualitate 02.04.2024 13:59 Vizualizări1500 Autor: Ziarul National
Organizația Teritorială Hâncești a PSDE a părăsit partidul condus de Ion Sula și a aderat la PAS. PSDE reclamă „presiuni dirijate”, iar Diacov îi transmite „condoleanțe” Facebook


Organizația Teritorială Hâncești a Partidului Social Democrat European (PSDE), din care făceau parte președintele raionului Iurie Levinschi, consilieri raionali, dar și 16 primari, a părăsit formațiunea și a aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

PSDE reclamă „presiuni, dirijate de forțe din interior și din exterior, asupra membrilor formațiunii” cu scopul de a distruge „a treia formațiune politică ca pondere în Republica Moldova, lucru confirmat și de rezultatele alegerilor locale generale din noiembrie 2023”.

Totodată, formațiunea acuză partidul de la guvernare că ar fi folosit resursele administrative, inclusiv Programul guvernamental „Satul European”, pentru a ademeni primarii social-democrați în PAS.

„Respectivele forțe sunt deranjate de rolul pe care PSDE îl poate avea în alegerile prezidențiale, în campania pentru referendum, dar și în alegerile parlamentare și depun de pe acum eforturi pentru a evita posibilele scenarii nefaste pentru ele. Regretăm că unii colegi din OT PSDE Hâncești au cedat presiunilor, au acceptat ofertele tentante și au decis să se alăture partidului de la guvernare. Folosirea metodelor obscure pentru convingerea primarilor social-democrați, folosind resursele administrative, inclusiv prin programul „Satul European”, nu are nimic în comun cu democrația și valorile europene”, se arată într-o declarație a partidului condus de Ion Sula.

Potrivit aceleiași surse, în urma „atacurilor asupra PSDE, au de câștigat doar forțele pro-Kremlin”.

Președintele raionului Hâncești, Iurie Levinschi, nu a răspuns la apelurile și mesajele Ziarului NAȚIONAL pentru a comenta acuzațiile, însă fostul lider al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, a ironizat pe seama PSDE, formațiune creată în baza PD.

„Felicitări PAS-ului! Eveniment istoric pentru ei, fiind-că organizația din Hâncești a fost una din cele mai puternice pe parcursul a 27 de ani de existență a partidului. Condoleanțe celor de la PSDE! Este al treilea val de plecări din PSDE, lucru despre care am atenționat la ultimul Congres PD”, a scris Diacov pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md