02:18:33 08.10.2022
Stiri

Oportunitate pentru studenții din R. Moldova: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova a lansat proiectul „AIR Antreprenorial”

Actualitate 22.09.2022 12:36 Vizualizări541 Autor: Ziarul National
Oportunitate pentru studenții din R. Moldova: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova a lansat proiectul „AIR Antreprenorial” Radio Chișinău


Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIRM) a lansat proiectul „AIR Antreprenorial”, care prevede o serie de webinarii și workshopuri organizate pentru studenții din Republica Moldova.

Acțiunile din cadrul proiectului vor cuprinde trei module - „Istorii de succes”, „Dezvoltare și mentorat” și „Finanțare pentru tineri”.

Anunțul a fost făcut miercuri de cătrepreședintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, invitat să aibă un cuvânt de salut în cadrul evenimentului de deschidere a primei ediții a Expoziției Internaționale de Creativitate și Inovație – EXCELLENT IDEA 2022, organizată de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) în comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Academia de Științe a Moldovei.

„Trebuie să recunosc că mediul de afaceri, fără inovare și cercetare, nu ar fi existat. Vă mulțumesc, în numele mediului de afaceri, tuturor celor care aduceți un aport prețios și vă dedicați acestui nobil scop”, a declarat Dan Nuțiu, citat de Radio Chișinău.

Proiectul „AIR Antreprenorial” vine să inspire studenții în găsirea vocației, dezvoltarea aptitudinilor și mindset-ului necesare unui antreprenor de succes. Printre obiectivele acestuia se numără identificarea oportunităților de finanțare și de promovare a inițiativelor tinerilor din Republica Moldova, crearea unui HUB Antreprenorial Studențesc, precum și crearea unei Arene a Ideilor, în cadrul căreia studenții și elevii vor propune idei inovative pentru antreprenori și investitori, iar cele mai bune vor fi premiate și preluate spre realizare.

De asemenea, din numele Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu a invitat universitățile organizatoare să nu ezite să apeleze membrii Asociației, care dispun de laboratoare moderne și dotate, unde aceștia ar putea pune în practică cunoștințele, abilitățile și competențele.

„Vă invităm cu drag să apelați la noi și vom primi studenții dumneavoastră să vină alături de colegii care deja lucrează în domeniul cercetării, de a-i ajuta la dezvoltarea capacităților. Moldova nu are doar viitor, are și prezent, iar dumneavoastră sunteți cei care reprezentați prezentul și construiți viitorul”, a conchis președintele executiv al AIR.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md