17:51:52 19.05.2024
Stiri

Operatorul pieții de energie electrică din România își deschide o filială în R. Moldova

Actualitate 23.05.2023 10:24 Vizualizări1223 Autor: Ziarul National
Operatorul pieții de energie electrică din România își deschide o filială în R. Moldova


Operatorul pieții de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate. SA „Energocom” are din toamna trecută o sucursală în România, iar acest lucru a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața autohtonă.

Subiectul a fost discutat de către ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul vizitei efectuate, la sfârșitul săptămânii trecute, la București, anunță Ministerul Energiei de la Chișinău.

Delegația Ministerului Energiei din Republica Moldova a vizitat, vineri, companiile „Transgaz” și „Transelectrica”. La întrevederea cu conducerea operatorului român de gaze subiectele centrale au fost rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova.

„În cadrul întâlnirii cu directoratul „Transelectrica”, s-a discutat despre accelerarea proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport, care să asigure creșterea capacității de schimb transfrontalier dintre România și Republica Moldova. Discuțiile au avut loc în contextul aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova”, se arată în comunicatul ministerului.

Aceeași sursă precizează că ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut un dialog cu conducerea ANRE din România, cu care a convenit să fie multiplicat numărul întâlnirilor la nivel de experți, pentru a prelua bunele practici în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 548 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md