18:53:00 22.03.2023
Stiri

Operațiunile AEROPORTUARE vor fi trecute sub controlul statului până la 1 mai. Premierul Dorin Recean: „Lucrăm să substituim cursele companiei „Air Moldova”, legată de gruparea Șor, care a devalizat-o și nu-și poate onora obligațiunile”

Actualitate 16.03.2023 17:08 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
Operațiunile AEROPORTUARE vor fi trecute sub controlul statului până la 1 mai. Premierul Dorin Recean: „Lucrăm să substituim cursele companiei „Air Moldova”, legată de gruparea Șor, care a devalizat-o și nu-și poate onora obligațiunile”


Aeroportul Internațional Chișinău este deja în posesia statului, însă toate procedurile tehnice de preluare a controlului vor fi încheiate până la 1 mai curent.

„Noi acum transferăm operațiunile aeroportuare sub controlul statului, proceduri tehnice, acreditări de securitate care trebuie să se sfârșească până la 1 mai”, a anunțat astăzi premierul Dorin Recean.

CITIȚI și Aeroportul Internațional Chișinău REVINE în gestiunea statului: „Decizia e DEFINITIVĂ și executorie”

Șeful Guvernului a adăugat că autoritățile responsabile lucrează acum pentru a înlocui cursele companiei „Air Moldova”, suspendate pe bandă rulantă în ultimul timp, dar și pe cele ale companiei maghiare „Wizz Air”, care s-a retras, invocând pericole de securitate, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

„Guvernul lucrează în așa fel, încât să avem o creștere a competiției pe piața transportului aerian de pasageri și, respectiv, să asigurăm că din R. Moldova și în R. Moldova vor exista curse. Acum, și Autoritatea Aeronautică Civilă și miniștrii de resort lucrează ca să substituim cursele acestei companii”, a declarat Dorin Recean în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi după vizita efectuată în mai multe localități din nordul R. Moldova.

CITIȚI și Maia Sandu, despre recuperarea AIC: „Gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013, iar în ultimele luni încearcă să destabilizeze situația din R. Moldova, a suferit astăzi o ÎNFRÂNGERE”

Potrivit premierului, compania „Air Moldova” a ajuns într-o situație financiară dificilă în rezultatul „unei fraude comise anterior” și din cauza „proprietarilor care nu sunt de bună-credință”.

Dorin Recean a punctat că această companie este „legată de gruparea Șor, care intenționat a adus compania în situația financiară precară în care se află”. În prezent, „Air Moldova” este în „imposibilitate de a-și onora obligațiunile față de cetățeni”, a adăugat oficialul.

Amintim că „Air Moldova” a anulat în ultimele zile zeci de curse, motivând că se confruntă cu „dificultăți operaționale”, determinate de „lipsa de flotă”.

„Stimați pasageri, anularea unui zbor nu înseamnă anularea biletului dvs. În cazul anulării zborului, sunt disponibile opțiunile de reprogramare a zborului sau de rambursare a costului biletului”, se arată într-un mesaj al companiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md