04:49:21 02.07.2022
Stiri

OPERAȚIUNE R. Moldova-România-Franța, coordonată de „EUROPOL”: MAFIA lui „Patron”, ANIHILATĂ, dar interlopul este LIBER

Actualitate 24.05.2022 11:44 Vizualizări2089 Autor: Ziarul National
OPERAȚIUNE R. Moldova-România-Franța, coordonată de „EUROPOL”: MAFIA lui „Patron”, ANIHILATĂ, dar interlopul este LIBER


Organizația criminală condusă de interlopul „Patron” a fost anihilată în urma unei operațiuni de amploare a organelor de drept din R. Moldova, România și Franța, state în care aceasta își desfășura activitatea.

La inițiativa R. Moldova, „Europol” a reunit, începând cu anul 2019, anchetatorii francezi și români care au lucrat împreună la strategia de anihilare a organizației criminale „Patron”, în care au fost implicați și ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, precum și procurorii PCCOCS.

Organele de drept din cele trei state au efectuat 50 de percheziții în Franța, România și R. Moldova, în urma cărora au fost arestați 13 cetățeni moldoveni - 12 în Franța și unul în România.

Persoana arestată în România este conducătorul organizației criminale și locuiește de mai mulți ani peste Prut, unde anterior a fost condamnat pentru crearea fabricilor clandestine de fabricare a țigaretelor, acestuia fiindu-i acordat rangul de „hoț în lege” în anul 2000.

Aceeași persoană este anunțată în căutare într-o serie de cazuri importante din Europa.

Anterior, membrii acestei organizații criminale și liderul lor au fost documentați și condamnați de autoritățile de drept din Italia în operațiunea „Karakatița”, anunță Procuratura Generală de la Chișinău

Membrii aceleiași organizații criminale au fost implicați și în comiterea mai multor spargeri la case de lux și furturi de accesorii agricole, materiale de construcții, valoarea prejudiciului depășind suma de 500 000 de euro. O parte din mijloacele financiare acumulate era destinată întreținerii organizației criminale „Patron”.

În timpul perchezițiilor au fost ridicate 1 700 de cutii de țigări, 520 kg de tutun și peste 200 000 de euro în numerar, dar și bunuri sustrase și introduse clandestin în R. Moldova.Acest grup era condus de liderul „Patron”, care a numit „supraveghetori” însărcinați cu coordonarea activităților infracționale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care funcționează în diferite țări.

Pe 19 mai 2022, în România a fost arestat pe un termen de 24 ore „hoțul în lege Patron”, în baza unui mandat european.

O zi mai târziu a fost prezentat în fața magistraților Curții de Apel București, unde au fost confirmate arestul și extrădarea acestuia în Franța.

Totuși, cauza penală în care „Patron” este condamnat la 14 ani și opt luni pentru crearea fabricilor clandestine de țigarete și spălare de bani în interesul unui grup criminal este remisă spre rejudecare și, conform legislației, nu este posibilă extrădarea acestuia autorităților franceze până la adoptarea unei decizii definitive.

Drept urmare, interlopul a fost eliberat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md