16:34:34 22.09.2020
 
Stiri

Omul de afaceri care a stat un an la închisoare pentru a salva interesele familiei procurorului Morari, absolvit de învinuiri

Actualitate 17.09.2020 10:03 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
Omul de afaceri care a stat un an la închisoare pentru a salva interesele familiei procurorului Morari, absolvit de învinuiri


Co-proprietarul rețelei de benzinării „Vento”, Igor Borș, care acum doi ani a fost reținut și ținut în arest preventiv timp de un an la comanda procurorului-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, scapă de dosar.

Procuratura Anticorupție anunță că a renunțat la învinuirile aduse lui Borș, iar Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urmează să decidă pe 28 septembrie curent în privința achitării omului de afaceri.

Totodată, acțiunile poliției și ale procurorilor anticorupție care au gestionat acest dosar constituie obiectul unei anchete penale, susține Procuratura Generală.

Pe 3 martie 2018, Procuratura Anticorupție, condusă la acea etapă de Viorel Morari, anunța despre reținerea omului de afaceri, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală, în scopul obținerii controlului şi dobândirea proprietății asupra stațiilor PECO ce aparțineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.

Procurorul de caz, Roman Statnâi, a organizat atunci percheziționarea, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două până la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile. Ulterior, același procuror i-a scos pe toți de sub urmărire penală, unicul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș.

La baza urmăririi penale a acestuia a stat actul emis în urma unui control fiscal, care a fost anulat ulterior de instanța de judecată, efectuat la insistența Procuraturii Anticorupție la respectivul agent economic pentru perioada de până la venirea co-proprietarului în afacere. Igor Borș era doar co-proprietar, împreună cu fratele său, care a fugit atunci peste hotare ca să se salveze, neavând nici o funcție executivă și nerealizând nicio activitate de administrare a acestei întreprinderi.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a declarat public șocat de acest dosar intentat de Procuratura Anticorupție, acuzându-l pe Viorel Morari că a avut interese personale în acest caz.

„Familia lui Viorel Morari deține o stație PECO în apropiere de satul Țaul, raionul Dondușeni. Ulterior, proprietarii rețelei de benzinării „Vento”, la un kilometru distanță de stația menționată mai sus, au cumpărat un lot de pământ, unde urma să fie construită o altă benzinărie. Ei au primit toate autorizațiile necesare, însă apoi Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal în privința inspectorului care a oferit aceste acte. Până în prezent pe acel teren nu a fost construită nicio stație PECO, or interesele familiei Morari s-au intersectat cu interesele companiei Vento”, a declarat procurorul general în cadrul unei emisiuni televizate la finele anului trecut.

Morari a negat atunci acuzațiile.

Precizăm că, numele fraților Andrian și Igor Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării „Vento”, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Maria 17.09.2020 12:42

Ziarul Național se transforma în sediu de prostituate, vați vîndut pentru tei bănuți.

Maria 17.09.2020 12:45

Stoianoglo cel mai mare bandit, slujitorul lui Dodon!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md