11:30:41 19.05.2022
Stiri

OFICIAL: „Situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”

Actualitate 23.10.2020 09:56 Vizualizări9258 Autor: Ziarul National
OFICIAL: „Situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”


R. Moldova ar fi la un pas să nu-și mai poată onora plățile sociale, întrucât situația financiară ar fi una „gravă”, iar activitatea Guvernului Chicu s-ar reduce în prezent la acțiuni cu tentă electorală, menite să-i asigure lui Igor Dodon încă un mandat de șef al statului.

Avertismentul a fost lansat de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari.

„Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Acest ucru este confirmat de sursele mele din Ministerul Finanțelor. Deja sunt unele rețineri la achitarea indemnizațiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”, susține Slusari.

Deputatul este de părere că R. Moldova ar plăti astfel „prețul guvernării Dodon și existența unui executiv totalmente docil acestui președinte-kuliok”.

„Programul cu FMI așa și nu a fost semnat, în pofida declarațiilor lui Chicu (premierul Ion Chicu - n.r.). Fără acest program, R. Moldova nu poate obține a doua tranșă a asistenței macrofinanciare din UE. Faimosul credit rusesc așa și nu apare la orizont. Așadar, din deficitul bugetar de 16 miliarde de lei, opt miliarde introduse în bugetul 2020, la momentul actual nu au acoperire. Iată de ce guvernul s-a apucat brusc de privatizare masivă, care în asemenea condiții este foarte periculoasă”, avertizează deputatul.

Potrivit lui Slusari, în prezent Guvernul Chicu ar sta „pe cemodane” (cu valizele făcute - n.r.), iar activitatea acestuia ar fi, pe moment, canalizată exclusiv pe acțiuni electorale, menite să asigure realegerea lui Igor Dodon în funcția de șef al statului.

„Următorului executiv îi va fi lăsată o moștenire foarte grea. Dar noi suntem gata să preluăm guvernarea, chiar și în această situație mai mult decât dificilă”, a conchis deputatul din opoziție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md