07:27:08 05.12.2020
 
Stiri

OFICIAL // Klaus Iohannis vine la Chișinău pentru a se întâlni cu noul președinte ales al R. Moldova

Actualitate 16.11.2020 15:13 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Klaus Iohannis vine la Chișinău pentru a se întâlni cu noul președinte ales al R. Moldova


Președintele României Klaus Iohannis va efectua în scurt timp o viziă oficială la Chișinău.

Administrația Prezidențială de la București anunță că președintele Iohannis a discutat la telefon, în această dimineață, cu Maia Sandu, felicitând-o pentru victoria în alagerile din Republica Moldova și a precizat că la invitația ei, va efectua o vizită oficială la Chișinău după învestirea Maiei Snadu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020. Președintele României și președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova. În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial”, precizează Administrația Prezidențială de la București.

CITIȚI și Mesaje PUTERNICE de la Bruxelles în sprijinul președintelui ales Maia Sandu. Liderii europeni vorbesc la SUPERLATIV despre hotărârea Maiei Sandu de a îmbunătăți viața cetățenilor R. Moldova

În cadrul discuției, președintele Klaus Iohannis a arătat că, rezultatul obținut de Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve, mai precizează Administrația Prezidențială.

„Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, performante, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor direct. Eforturile în aceste direcții, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanție a prosperității pentru cetățenii Republicii Moldova.

Președintele României își exprimă încrederea că Republica Moldova va găsi calea pentru generarea unei formule politice de guvernare care să susțină clar și ferm programul reformator al Președintelui ales și abordarea sa pro-europeană. Drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase, în special în domeniul justiției și în privința consolidării democrației. România va continua să sprijine Republica Moldova în aceste eforturi. În baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, fundament al relației speciale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, România este pe deplin pregătită să reia cât mai repede posibil dialogul la nivel politic și tehnic cu Republica Moldova pentru continuarea și aprofundarea proiectelor comune”, cităm din comunicatul Președinției României.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


gigi 17.11.2020 09:32

chiar ma bucur, chiar mi se umpla sufletul de bucurie, sa iesim din izolare, sa avem relatii civilizate cu toata lumea, pana acum ne ignorau vecinii ca pe niste paduchioshi

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la binom la trinom

30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md