12:32:39 22.10.2021
Stiri

O universitate din România oferă cazare gratuită şi burse pentru studenţii care se vaccinează

Actualitate 12.10.2021 16:42 Vizualizări666 Autor: Ziarul National
O universitate din România oferă cazare gratuită şi burse pentru studenţii care se vaccinează


Universitatea Transilvania Braşov (UniTBv) a decis o serie de măsuri de stimulare a studenţilor pentru a se vaccina împotriva COVID-19, a declarat rectorul instituţiei de învăţământ superior, dr. Vasile Abrudan.

„În septembrie, am decis ca toţi cei care se vaccinau până la sfârşitul lunii să beneficieze de cazare gratuită în luna octombrie, iar după începerea anului universitar, am decis, Consiliul de Administraţie şi Senatul UniTBv, că toţi studenţii care se vor vaccina până la sfârşitul lunii octombrie vor beneficia de o bursă specială, ocazională - legea ne permite - de 250 de lei", a anunţat rectorul UniTBv.

Potrivit acestuia, nicio universitate nu poate furniza în acest moment cifre precise în privinţa procentului de vaccinare a studenţilor, fiind necesară în acest sens o colaborare a asociaţiilor de studenţi cu conducerile instituţiilor de învăţământ superior în privinţa culegerii unor date bazate pe dovezi.

„În majoritatea universităţilor din România, studenţii au început cursurile de abia o săptămână şi suntem în curs de a evalua, pe bază de dovezi, acest procent. Doar pentru cei care locuiesc în căminele UniTBv, cifrele ne arătau un procent de 40% vaccinaţi. Un sondaj, făcut pe bază de estimări, arată că acest procent ar varia între 30 şi 80% în universităţile româneşti", a precizat Abrudan, citat de newsweek.ro.

El a arătat că, duminică, potrivit datelor comunicate de DSP Braşov, erau 76 de studenţi şi 9 cadre didactice cu COVID-19, dintr-un total de 20.000 studenţi şi circa 1.350 de angajaţi.

Referitor la studenţii care nu vor să se vaccineze, rectorul a subliniat că „principiul după care este organizat acest an universitar este acela de reîntoarcere la normalitate", menţionând că studii din România şi din străinătate au relevat calitatea slabă a învăţământului online din ultima perioadă.

„Este opţiunea lor, nici nu sunt adeptul obligativităţii vaccinării în cazul persoanelor care au recomandări de la medic să nu se vaccineze, dar vă spun, şi în calitate de părinte, că şi copiii mei, de 18 şi respectiv 16 ani, sunt vaccinaţi. (...) Să nu uităm că şi înainte de pandemie (...) se recuperau orele. (...) Nu vom trece activitatea în online pentru un an întreg sau pentru una, două, trei grupe pentru că un student este infectat. Vom da posibilitatea acelui student să recupereze orele. (...) Principiul după care lucrăm este că ne întoarcem la viaţa normală", a punctat Abrudan, adăugând că, inclusiv pentru formele de studiu la zi, prezenţa la ore nu este obligatorie.

În acest an universitar, în UniTBv, toate activităţile se desfăşoară cu prezenţă fizică, conform deciziei Senatului instituţiei de învăţământ superior.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md