07:22:31 29.05.2020
 
Stiri

O tonă de CHIHLIMBAR, întoarsă anterior traficanților, a ajuns în sfârșit în posesia statului: „Intuim că cineva şi-a dorit ca acest dosar să nu fie verificat vreodată şi ca chihlimbarul să nu ajungă la stat”

Actualitate 21.05.2020 10:42 Vizualizări740 Autor: Ziarul National
O tonă de CHIHLIMBAR, întoarsă anterior traficanților, a ajuns în sfârșit în posesia statului: „Intuim că cineva şi-a dorit ca acest dosar să nu fie verificat vreodată şi ca chihlimbarul să nu ajungă la stat”


O schemă de export ilegal a chihlimbarului spre Hong Kong, China, pe cale aeriană, a fost desconspirată încă în anul 2015 și, deși traficanții au fost trași la răspundere penală, aceștia au rămas cu petrele prețioase care cântăreau peste o tonă.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță astăzi că a depistat și restituit statului cantitatea de 1 030 de kilograme de pietre de chihlimbar. Acestea au ajuns la Serviciul Fiscal de Stat.

În anul 2015, dosarul privind schema de contrabandă a fost pornit de către Procuratura Anticorupție și, chiar dacă persoanele culpabile au fost trase la răspundere penală, chihlimbarul nu a fost confiscat, ci a fost dat spre păstrare inculpaților, la cererea acestora și cu acordul procurorului anticorupție.

Noua conducere a Procuraturii Generale a dispus verificarea acestui dosar în anul curent.

„Intuim că cineva şi-a dorit ca acest dosar să nu fie verificat vreodată şi chihlimbarul să nu ajungă la stat, dar acestea, ca şi legalitatea acţiunilor persoanelor publice şi cu funcţii de demnitate publică implicate, vor fi clarificate cu aprecierea juridică corespunzătoare, în cadrul unui proces penal”, a anunțat procurorul general Alexandru Stoianoglo.

La această etapă are loc expertizarea capturii, în vederea stabilirii cu exactitate a caracteristicilor și valorii acesteia.

Procuratura susține că urmărirea penală este în plină desfășurare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere penală a celor care se fac vinovate în acest caz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md