05:27:32 25.09.2020
 
Stiri

O tânără din R. Moldova, premiată cu aur la un concurs internaţional, și-a închis afacerea pe care o avea la Chișinău, și-a luat familia și s-a mutat în România

Actualitate 15.09.2020 12:05 Vizualizări1645 Autor: Ziarul National
O tânără din R. Moldova, premiată cu aur la un concurs internaţional, și-a închis afacerea pe care o avea la Chișinău, și-a luat familia și s-a mutat în România Facebook


O tânără din R. Moldova, premiată cu aur la un concurs internațional de hair-style, a pus lacăt salonului de înfrumusețare pe care îl deținea în Chișinău și s-a mutat cu familia în România ca să-și îndeplinească visele, relatează TVR Moldova.

Adelina Ipatii avea, până acum câteva zile, un salon de înfrumusețare la Chişinău. Financiar îi mergea bine, mai ales că lucra câte 10-12 ore și nu ducea lipsă de clienți. După 10 ani de muncă, femeia spune că s-a săturat, pentru că în Republica Moldova acest domeniu nu este reglementat cum ar trebui şi din această cauză nu sunt nici perspective de dezvoltare.

„Pentru mine salonul a fost cel mai mare vis al meu, pe care timp de 10 ani l-am realizat, dar cu părere de rău am înţeles că ceea ce vreau eu să fac în Republica Moldova nu este posibil. Şi anume nu este posibil să făca din beauty industria noastră anume afacere. Dacă să vorbim despre saloanele de frumuseţe, sunt frizerii sau saloane econom class, sau daca cineva poate mai mult îşi cumpără un patent şi lucrează pentru el, nu are treabă cu impozite, cu răspundere”, le-a spus Adelina Ipatii reporterilor de la TVR.

Un alt motiv care a determinat-o pe Adelina să plece este că oamenii din industria frumuseţii nu sunt apreciaţi în Republica Moldova. Anul trecut, hairstilista a cucerit medalia de aur la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de profil.

„Noi suntem artişti şi pentru noi e foarte important să fim recunoscuţi în ţara noastră, să fim apreciaţi. Chiar dacă să vorbim şi despre campionate, despre competiţiile la care mulţi dintre colegii mei de breaslă participă. Ei rămân nevăzuţi, nevăzuţi de public, de ţără, deşi noi când urcăm pe locurile de frunte, noi urcăm cu drapelul ţării noastre. Şi să ştiţi că asta doare, când vii acasă şi ţara ta nu are treabă cu asta. Şi toţi cred că o faci doar pentru tine, da, o fac şi pentru mine, dar şi ca să duc faima ţării noastre în lume, pentru că foarte mulţi nici n-au idee unde e Republica Moldova. Şi, din păcate, oamenii talentaţi, care vor mai mult, pleacă din ţara noastră”, a mai adăugat Ispatii.

Împreună cu familia, Adelina a decis să-şi continue cariera şi viaţa în România. Peste Prut speră să realizeze ce nu a reuşit în R. Moldova.

„România e mare, nu se compară R. Moldova cu România. Şi cu cât e mai mare, cu atât ai mai multe oportunităţi, şanse. Oamenii sunt diferiţi, starea financiară e alta. În al doilea rând, vrei să fii acolo unde să fii apreciat, unde să înţelegi că cineva are nevoie de tine”, a precizat Ipatii.

Adelina se află acum la Bucureşti, alături de soţ şi de fiică. Toţi trei îşi văd viitorul acolo şi spun că nu mai vor să revină în Republica Moldova decât în vacanţe.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md