05:05:50 18.05.2021
 
Stiri

O nouă ședință de JUDECATĂ în cazul celor două clădiri din centrul Chișinăului, pe care vrea să și le adjudece Platon. Omul de afaceri insistă pe ANULAREA unor ordonanțe emise de procurorul general Stoianoglo

Actualitate 20.04.2021 10:59 Vizualizări604 Autor: Ziarul National
O nouă ședință de JUDECATĂ în cazul celor două clădiri din centrul Chișinăului, pe care vrea să și le adjudece Platon. Omul de afaceri insistă pe ANULAREA unor ordonanțe emise de procurorul general Stoianoglo


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina astăzi, începând cu ora 14.00, soarta celor două clădiri din centrul Chișinăului pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182, și fosta clădire ASITO de pe bd. Gavriil Bănulescu-Bodoni 57/1.

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, prin care acesta cere anularea ordonanței procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care îl împiedică să intre imediat în posesia celor două imobile.

Citește și: DOC // Veaceaslav Platon ar mai întreprinde o tentativă de a obține două imobile de MILIOANE din centrul Chișinăului, în pofida faptului că Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care acestea au fost sechestrate în beneficiul său

Decizia instanței este așteptată și de agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, pentru că astfel vor ști cui să plătească plățile lunare. Chiar dacă nu există o decizie clară în privința proprietarului clădirilor, Veaceslav Platon a trimis deja somații agenților economici, prin care îi obligă să vireze în contul companiilor sale plata pentru chirie.

Pe de altă parte, procurorul general a solicitat Curții Supreme de Justiție să anuleze două decizii de judecată prin care Veaceslav Platon a obținut cele două clădiri, după ce controversatul om de afaceri a decis să atace în instanță ordonanța sa prin care nu-i permitea să intre în posesia acestor două clădiri.

Prima ședință la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a fost programată săptămâna trecută, însă a fost amânată din cauza că avocatul lui Veaceslav Platon a invocat autoizolarea în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19.

Reprezentanții actualului proprietar al celor două imobile se declară încrezători că, dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova, atunci CtEDO le va da dreptate.

Recent, Procuratura Generală anunța că Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a șase ordonanțe emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul capitalei au fost recunoscute drept corpuri delicte și sechestrate în beneficiul lui Veaceslav Platon. Despre imobilele cu pricina s-a aflat acum o lună, când un businessman l-a acuzat pe Platon de atac raider.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md