01:11:56 25.10.2021
Stiri

O formațiune parlamentară insistă pe instituirea MONOPOLULUI de stat asupra importului de carburanți, pentru a stopa majorarea prețurilor la benzină și motorină

Actualitate 13.10.2021 13:44 Vizualizări1046 Autor: Ziarul National
O formațiune parlamentară insistă pe instituirea MONOPOLULUI de stat asupra importului de carburanți, pentru a stopa majorarea prețurilor la benzină și motorină


Creșterea continuă a prețurilor la carburanți vor putea fi stopată, dacă va fi instituit monopolul de stat asupra importului de carburanți. Cu o inițiativă în acest sens a venit fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Potrivit deputatei Marina Tauber, formațiunea pe care o reprezintă a înaintat un proiect similar și anterior, dar acum, pe fonul creșterii accelerate a prețurilor benzinei și motorinei, e necesar de a întreprinde măsuri urgente.

„Principala cauză a scumpirilor în lanț este, fără îndoială, majorarea prețurilor pentru carburanți. Am pierdut deja cu toții firul de câte ori s-a scumpit benzina și motorina de la începutului anului. Mulți oameni au ajuns la limita posibilităților și sunt amenințați la modul direct de sărăcie. Parcă avem un Guvern, dar parcă el nu există. Pare că acum nimeni nu controlează nimic, iar mulți profită de această stare și se îmbogățesc. Și cel mai grav că se îmbogățesc pe spatele oamenilor”, a declarat Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” a mai spus că în cazul în care statul va avea dreptul exclusiv de a importa carburanți, pe care îi vor furniza companiilor petroliere care dețin stații de alimentare. În acest fel va putea verifica ușor care este supraprețul pe care acestea îl impun și profitul pe care îl obțin după comercializarea la pompă.

„Datorită acestui lucru va nu va mai fi posibil ca prețurile pentru benzină sau motorină să crească ori de câte ori au chef proprietarii benzinăriilor. Mai mult, statul va putea să-și creeze propriul lanț de benzinării, care vor vinde carburanți la prețuri reale, nu la cel pe care îl avem astăzi la pompă. Noi astăzi depindem exclusiv de importatori și de proprietarii rețelelor de benzinării, și de înțelegerile lor de cartel, iar consumatorii nu au nicio altă alternativă”, a precizat Marină Tauber.

Potrivit proiectului, grupul de lucru care va fi format urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 60 de zile, propuneri legislative și recomandări practice. De asemenea, toate propunerile urmează să fie supuse dezbaterilor publice, cu participarea specialiștilor și experților din diverse instituții și domenii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md