16:45:24 18.05.2022
Stiri

O echipă din România a ajutat R. Moldova să compeleze chestionarul de aderare a R. Moldova la UE

Actualitate 12.05.2022 11:32 Vizualizări854 Autor: Ziarul National
O echipă din România a ajutat R. Moldova să compeleze chestionarul de aderare a R. Moldova la UE


O echipă din România a fost implicată în completarea chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a anunțat președinta Maia Sandu.

„În special în completarea celui de-al doilea chestionar a fost implicată o echipă din România, iar România, fiind o țară care are toată experiența a trecut prin aceste procese și le suntem recunoscători că ne-au dat o mână de ajutor. Asta este singura cale spre normalitate, spre securitate, spre bunăstare în familia Uniunii Europene R. Moldova va fi o țară mai puternică, va fi în siguranță și va putea să asigure condiții de viață mai bune”, a precizat Maia Sandu miercuri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZI” de la TVR Moldova.

Șefa statului a menționat că speră că R. Moldova va primi statutul de țară candidat, iar autoritățile de la Chișinău încearcă să facă tot posibilul pentru a integra statul în familia europeană.

„Dincolo de societatea civilă care ne-a ajutat la completarea celui de-al doilea chestionar, au apărut și oameni din diasporă, chiar și la primul au fost oameni din diasporă care au ajutat. Asta vorbește despre faptul că toți își doresc ca noi să avansăm pe această cale de integrare europeană și cu toții suntem gata să punem umărul. În primul rând, le mulțumesc celor care au participat pentru că a fost o muncă mare, zi și noapte, ca să se răspundă la întrebări, să răspundă la limba engleză. Va trebui să devenim mult mai eficienți, de la mic la mare”, a mai menționat Maia Sandu.

Precizăm că la 22 aprilie 2022, Republica Moldova a completat şi transmis primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a R. Moldova.

Amintim că R. Moldova a semnat cererea de aderare la UE pe 3 martie curent și a transmis instituțiilor europene răspunsurile la întrebările din primul chestionar pe 22 aprilie. Consiliul European ar putea lua o decizie vizavi de acordarea statutului de țară candidat la aderare pentru R. Moldova până la finele lunii iunie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 12.05.2022 15:07

ceea ce arată acești 3 guvernanți nu e cunoscut nici de ei... De noi nici nu mai vorbim - transparență deplină!!! Oricum, cred că vor puși la punct prin implementarea clauzelor anume guvernanții pentru justiție proastă, management fără performanță ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md