02:41:30 21.11.2018
 
Stiri

Noutate bună pentru moldovenii care au telefoane mobile

Social 10.09.2013 10:01 Vizualizări1696 Autor: Stela Mihailovici
Noutate bună pentru moldovenii care au telefoane mobile
Tarifele la roaming internaţional între operatorii de telefonie mobilă din R. Moldova și Polonia ar putea fi micșorate începând cu anul viitor. Un memorandum de înţelegere privind reducerea plăților a fost semnat, ieri, la Varşovia de către ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, şi omologul său din Polonia, Michał Boni.

Potrivit documentului, operatorii de telefonie mobilă din cele două state vor trebui să ajungă la acorduri pentru reducerea de durată a tarifelor internaţionale de roaming în beneficiul cetăţenilor. În negocierea noilor tarife se vor lua în calcul preţurile angro pentru roaming internaţional stabilite de Uniunea Europeană. Negocierile urmează a fi încheiate în decurs de un an de la data semnării memorandumului.

După semnarea documentului, cei doi oficiali au continuat discuţiile în cadrul unei întrevederi bilaterale.

Pavel Filip a menţionat că ţara noastră este interesată să preia din experiența Poloniei în ce privește dezvoltarea societății informaționale, a sectorului de comunicații și servicii electronice şi aplicarea sistemului unic de preluare a apelurilor de urgență -112.

Oficialii au mai convenit să asigure un teren propice pentru facilitarea contactelor dintre operatorii de telefonie fixă şi mobilă pentru reducerea tarifelor la apelurile internaţionale între cele două țări. În anul curent, Polonia intenţionează să sprijine financiar în R. Moldova 24 de proiecte în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare, a căror valoare depășește un milion de euro.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md