20:35:00 21.07.2024
Stiri

Nouă procurori de la Procuratura Anticorupție s-au speriat de vetting și au demisionat

Actualitate 13.06.2024 17:29 Vizualizări1266 Autor: Ziarul National
Nouă procurori de la Procuratura Anticorupție s-au speriat de vetting și au demisionat


Nouă pocurori de la Procuratura Anticorupție nu vor să le fie evaluată integritatea etică și financiară, alegând să plece din sistem.

Procuratuta Generală anunță că nouă procurori au scris deja cereri de demisie, înainte de a începe procesul de evaluare externă, numit și vetting..

„În legătură cu notificarea despre inițierea procesului de evaluare externă a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, la Procuratura Generală au fost înregistrate, până la această oră, cereri de demisie din partea a 9 procurori”, se arată într-un mesaj al instituției conduse de Ion Munteanu.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat recent, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că „procurorii din sistem nu au încredere că va fi o evaluare obiectivă”.

„Dacă am fi siguri că va fi una obiectivă, nu cred că ar fi cineva stresat. (...) Au fost deja două cereri de demisie din partea procurorilor care acum activează în Procuratura Anticorupție. Am avut discuții foarte dificile cu unii colegi despre cum văd ei lucrurile, riscurile veeting-ului. Le este frică, deoarece consecința este că, dacă nu treci vetting-ul, pierzi locul de muncă, pierzi posibilitatea de a activa în sistemul de justiție 7 ani. Pentru multe persoane aceasta este o decizie dificilă. Ne uităm la rezultatele procedurii de pre-vetting, la rezultatele procedurii pentru candidații de la CSJ, noi cu toții putem citi rapoartele care sunt emise, noi vedem cum decurge această procedură”, a afirmat Dragalin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md