16:44:52 27.11.2020
 
Stiri

Noi REGULI de intrare în Letonia pentru cetățenii R. Moldova. Toate persoanele din statele cu incidență ridicată a pandemiei vor trebui să efectueze două teste COVID -19

Actualitate 29.07.2020 17:30 Vizualizări869 Autor: Ziarul National


Noi REGULI de intrare în Letonia pentru cetățenii R. Moldova. Toate persoanele din statele cu incidență ridicată a pandemiei vor trebui să efectueze două teste COVID -19

Guvernul de la Riga a aprobat un set de măsuri pentru a preveni răspândirea infecției de COVID -19, comunică Ambasada R. Moldova în Letonia.

Astfel, începând cu 1 august 2020, toate persoanele care intră în Letonia în scopul de serviciu (inclusiv lucrători culturali) din statele cu incidență ridicată, vor trebui să efectueze două teste COVID -19 cu un interval de 5-7 zile. Până la obținerea rezultatului negativ persoanele sunt obligate să respecte regimul de autoizolare.

Tot de pe 1 august curent, vizitatorii muzeelor, bibliotecilor, centrelor culturale, sălilor de expoziții, teatrelor, sălilor de concerte, cinematografelor și evenimentelor în aer liber, vor putea sta câte maxim patru persoane pe locuri personalizate în cazul în care aparţin aceleiaşi gospodării, în caz contrar, numărul persoanelor se reduce la două.

De asemenea, este obligatorie menținerea unei distanțe de un metru între grupuri de persoane. La ieșire din centrele culturale, participanții la eveniment vor păstra o distanță de doi metri unul față de celălalt.

Sursa citată amintește că intrarea cetățenilor statelor non-UE în Letonia este interzisă, cu excepția: cetățenilor străini care tranzitează Letonia spre țara de origine/reședință; persoanelor care efectuează transportarea mărfurilor; cetățenilor străini care intră în Letonia în scopul îndeplinirii obligațiilor comerciale, fapt, care urmează fi confirmat de către Agenția pentru Investiții și Dezvoltare a Letoniei; personalului diplomatic sau consular și membrilor familiei acestora, care se deplasează în interes profesional.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md