02:11:05 08.10.2022
Stiri

NOI măsuri de SECURITATE la Aeroportul Internațional Chișinău: Acces permis doar pasagerilor, polițiștii de frontieră asistați de persoane cu competențe de identificare a explozibilului, iar activitatea sălii VIP a fost SISTATĂ

Actualitate 12.08.2022 15:42 Vizualizări1286 Autor: Ziarul National
NOI măsuri de SECURITATE la Aeroportul Internațional Chișinău: Acces permis doar pasagerilor, polițiștii de frontieră asistați de persoane cu competențe de identificare a explozibilului, iar activitatea sălii VIP a fost SISTATĂ


În incinta Aeroportului Internațional Chișinău vor intra doar pasagerii, angajații agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului, precum și membrii echipajelor.

De asemenea, activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului a fost sistată prin Dispoziția Comisiei pentru Situației Excepționale din 11 august curent.

Potrivit Poliției de Frontieră, noile măsuri au scopul de a asigura siguranța și protecția antiteroristă la obiectivele infrastructurii critice, care sunt vizate în ultimele luni de numeroase alerte false cu bombă.

Printre prevederile documentului amintit se mai numără acordarea de atribuții Poliției de Frontieră pentru oferirea suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

CITIȚI și Alertele FALSE cu BOMBĂ din R. Moldova ar veni din Rusia și Belarus, anunță prim-ministra Natalia Gavrilița

Totodată, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

În prezent, la Aeroportul Internațional Chișinău funcționează mai multe măsuri de securitate - primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire), interzicerea staționării în fața Aeroportului, patrularea zilnică a zonei din apropierea Aeroportului de către echipaje mixte INSP și IGC etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md