01:36:53 08.10.2022
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre culisele afacerii Parimatch: spălare de bani, ilegalități, conexiuni cu mafia rusă!

Actualitate 11.08.2022 11:19 Vizualizări860 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre culisele afacerii Parimatch: spălare de bani, ilegalități, conexiuni cu mafia rusă!


Parimatch, compania ucraineană de pariuri, este constant în mijlocul scandalurilor: de la spălare de bani până la conexiunile cu mafia rusă, toate acestea definesc businessul deținut de Eduard Shvindlerman, un om despre care se spune că ar fi un vechi membru al unei grupări mafiote, potrivit media ucrainene și nu numai.

Parimatch a intrat pe piața din Ucraina în anul 1994 și a fost condusă, încă de la înființare, de Eduard Shvindlerman, o figură enigmatică, un om apropiat de grupări criminale și cu conexiuni în mafia rusă, scrie stiripesurse.ro

Parimatch este o bine-cunoscută companie de pariuri din Ucraina, cu locații la fiecare colț de stradă, dar puțini oameni știu cu adevărat cine este Eduard Shvindlerman, omul din spatele afacerii. Este dificil de conturat un profil complet al acestuia, având în vedere faptul că Eduard Shvindlerman este o persoană foarte discretă, necunoscută publicului larg. Zvonurile care circulă și câteva articole din presă îl prezintă pe Eduard Shvindlerman drept un om periculos, care are conexiuni cu mafia rusă și care este implicat în tot felul de activități ilegale. Încă de când Parimatch a intrat pe piață, au început să apară întrebări despre afacere și despre proprietarul acesteia. Multe dintre aceste întrebări sunt și acum fără răspuns.

Parimatch a intrat mai întâi pe piața din Ucraina, dar în timp s-a extins și în alte țări din Blocul Estic: Belarus, Georgia, Rusia. În Ucraina, sunt zvonuri că Eduard Shvindlerman a preluat controlul total asupra businessului cu jocuri de noroc din țară și că tot el este cel care are de profitat cel mai mult de pe urma legii prin care jocurile de noroc au fost, din nou, legalizate în Ucraina.

Trebuie menționat și faptul că, în ciuda istoriei, relațiilor pe care Eduard Shvindlerman le are cu grupări criminale, scandalurilor și numărului mare de cazuri împotriva ei, compania Parimatch continuă să-și desfășoare activitatea fără probleme, iar omul din spatele businessului pare să fie protejat de autorități. Sunt surse din zona specială care susțin că Parimatch are în plan să intre și pe piața din România, deși compania se află, în prezent, pe lista neagră a ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc).

Odeta Nestor, fostă președintă a ONJN, și Cristi Crețan, de la agenția de PR Grayling, reprezentatul PokerStars în România, încearcă să le faciliteze celor de la Parimatch accesul pe piața din România și au organizat, în acest sens, o întâlnire cu reprezentanți ai ONJN. Compania al cărei proprietar este Eduard Shvindlerman este inclusă pe nu mai puțin de opt liste de sancțiuni. În iunie 2021, Parimatch era listată în 97 de documente ale tribunalelor, majoritatea în cazuri penale. De-a lungul anilor, scandalurile au urmărit Parimatch și pe fondatorul ei, Eduard Shvindlerman, mai mentionează sursa citată.

În anul 2015, mai mulți reprezentanți ai companiei au fost investigați, la cererea Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care i-a acuzat că au organizat, ilegal, pariuri în Ucraina (în perioada în care acestea erau ilegale, înainte să intre în vigoare legea „promovată" de Eduard Shvindlerman). În timpul investigației, s-a stabilit că trei persoane au desfășurat activități prin care au organizat pariuri în case de pariuri și online, sub brandul Parimatch.

Proprietarul Parimatch, Eduard Shvindlerman, a declarat, la acel moment, când jocurile de noroc erau ilegale, că businessul lui nu mai activează pe piața din Ucraina de șase ani și că nu are nicio legătură cu site-ul parimatch.com, site-ul fiind totuși deținut de o companie internațională cu același nume: Parimatch, despre care s-a aflat că operează de mai bine de 20 de ani în domeniul jocurilor de noroc și are reprezentanțe în mai multe țări din Comunitatea Statelor Independente.

În 2017, procuratura generală a Ucrainei a deschis un proces împotriva Parimatch, sub acuzația că un grup de fraudatori au creat o schemă pentru a retrage bani de la case de pariuri și a-i trimite către Federația Rusă. Conform datelor autorităților din Ucraina, valoarea totală a sumelor de bani spălate astfel se ridică la 350 de milioane de dolari anual. Angajați ai Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au suferit presiuni din partea altor angajați din diferite agenții cu rol în aplicarea legii, ceea ce demonstrează că cineva continuă să „protejeze" businessul Parimatch și pe proprietarul său, câștigând mulți bani de pe urma acestora.

Sunt multe zvonuri care afirmă că Eduard Shvindlerman este un apropiat și omul care se ocupă de spălarea banilor pentru Semion Mogilevich, descris de FBI drept „cel mai periculos mafiot din lume”.

Semion Mogilevich, rus de origine ucraineană, este șeful unei grupări de crimă organizată, descris de agențiile de informații din Uniunea Europeană și din Statele Unite drept „șeful șefilor", acesta controlând o bună parte dintre sindicatele mafiei ruse din lume. Mogilevich este implicat în trafic de arme și de droguri, mercenariat, extorcare de bani, prostituție și este suspectat că a participat într-o fraudă fiscală la scară largă. Semion Mogilevich este cel mai puternic și cel mai periculos reprezentant al mafiei ruse în momentul actual.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md