10:37:30 04.12.2022
Stiri

Nicolae Negru despre REFUZUL lui Octavian Țîcu de a face un bloc electoral comun cu AUR: „Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale... Alegătorii unioniști s-ar putea să-l pedepsească”

Actualitate 26.05.2021 09:25 Vizualizări3549 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru despre REFUZUL lui Octavian Țîcu de a face un bloc electoral comun cu AUR: „Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale... Alegătorii unioniști s-ar putea să-l pedepsească”


Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, consideră „regretabilă” reacția liderului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, vizavi de propunerea reprezentanților Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a forma un bloc electoral comun pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent.

Octavian Țîcu a declarat, ieri-seară, într-o emisiune televizată că „misiunea AUR în R. Moldova e de a deturna polul unionist” și dânsul mai bine se întoarce la catedră „decât să intru în Parlament cu AUR”.

CITIȚI și AUR face un pas înapoi și acceptă propunerea PUN de a forma un BLOC electoral al UNIONIȘTILOR pentru alegerile parlamentare

„E regretabilă reacția rapidă, negativă, a lui Octavian Țîcu la acceptul Alianței pentru Unirea Românilor de a forma un bloc electoral cu PUN. Se vede că reprezentanții PUN care au vorbit despre un posibil bloc electoral cu AUR nu au fost sinceri, au indus lumea în eroare. De ce oare? Faptul că Țîcu nu a convocat organul de conducere al PUN în acest caz demonstrează și gradul de democrație în cadrul acestui partid. Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale în relațiile cu Chirtoacă și Munteanu. De notat că, totuși, nu ajunge să-i acuze că ar fi proruși, anti-UE sau anti-NATO. Se pare că dl Țîcu s-a îmbătat cu apă rece după alegerile prezidențiale, deși rezultatul său nu a fost cu mult mai bun decât al lui Chirtoacă. Țîcu dă dovadă de pierdere a simțului realității”, susține Nicolae Negru.

Editorialistul nostru așteaptă și reacții ale colegilor de partid ai lui Țîcu, „dacă, bineînțeles, își permit sau li se permite să-l contrazică pe boss”.

CITIȚI și PUN nu va forma un BLOC electoral cu AUR. Țîcu: „Mai bine renunț la POLITICĂ decât să intru cu AUR în Parlament. Misiunea lor e de a DETURNA polul unionist în R. Moldova. Mâine depunem lista la CEC”

„Poate președintele partidului lua de sine stătător o decizie atât de importantă? De ce s-a răzgândit AUR? Probabil, liderii acestui partid au auzit principalul mesaj al cetățenilor: uniți-vă, căci, neuniți, veți pierde. Surzenila lui Țîcu i-ar putea juca festa și i se va împlini dorința de a se întoarce la catedră. Alegătorii unioniști vor fi dezamăgiți și s-ar putea să-l pedepsească. Riscul ca niciuna din formațiuni să nu treacă pragul electoral este mare”, a mai punctat Nicolae Negru.

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu: „Era mult mai productiv dacă toate partidele unioniste s-ar fi regăsit într-o singură structură politică, de dorit un singur partid unionist”

Menționăm că nici AUR și nici PUN nu au depus deocamdată documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înscrierea în cursa electorală. Octavian Țîcu a anunțat că formațiunea sa va face acest lucru miercuri, pe 26 mai.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md