06:27:06 06.03.2021
 
Stiri

Nicolae Negru: „Cred că jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri va continua. După toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate”

Politică 10.04.2019 11:48 Vizualizări1600 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Cred că jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri va continua. După toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate”


După declarațiile de ieri ale socialiștilor, care au înaintat mai multe condiții pentru eventualii parteneri de coaliție, se poate deduce că „nu vom avea o coaliție PSRM-PD, decât dacă democrații vor alege să se sinucidă politic”, susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„După toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate”, afirmă Nicolae Negru, care crede că jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri va continua, pentru că „nimeni nu dorește să apară ca declanșator al alegerilor anticipate”.

„După declarațiile de ieri ale socialiștilor, se poate deduce că nu vom avea o coaliție PSRM-PD, decât dacă democrații vor alege să se sinucidă politic. Cedarea funcției de ministru al Apărării lui Dodon va însemna sfârșitul relațiilor normale cu NATO, suspendarea proiectelor de instruire și pregătire a militarilor noștri, de participare la exerciții militare comune, de asistență tehnică, de consolidare a securității și apărării, inclusiv a securității cibernetice ș.a. Și în politica externă, ministrul socialist va vorbi cu gura Moscovei, iar reprezentanții R. Moldova la ONU vor vota în interesul Rusiei, nu al Republicii Moldova. Vor avea de suferit inevitabil relațiile cu România și Ucraina. Anularea legii antipropagandă va umili public PD, ca și recunoașterea statutului de „limbă de comunicare interetnică” pentru limba rusă. Ar însemna că mergem pe calea pro-Rusia, nu pro-Moldova, după cum afirmă Plahotniuc. Cine îi va mai crede pe democrați că doresc să construiască un stat suveran și nu un vasal al Rusiei, o regiune a „lumii ruse”?”, întreabă Nicolae Negru.

Editorialistul nostru este de părere că, după toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate: „Și demersul de ieri al lui Pavel Filip cu noi promisiuni de asistență socială seamănă mai curând cu o nouă ofertă electorală, decât cu o „platformă” de negocieri”.

Nicolae Negru susține că și efortul Blocului „ACUM” de a împinge democrații în brațele socialiștilor pare să dea chix.

„Acumiștii au spus că nu îi cheamă pe socialiști la negocieri, ci la „discuții”. Nu cred că ceea ce va respinge PD va accepta Blocul „ACUM”. Se mai poate conchide că e pe cale de a eșua efortul ciudat al acumiștilor și consilierilor blocului de a împinge PD în brațele PSRM, adică ale Moscovei. Iar jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri cred că va continua, căci nimeni nu dorește să apară ca declanșator al alegerilor anticipate pe care nu le doresc cetățenii și care nu vor schimba nimic, decât că vor toca 100 de milioane de lei din buzunarul statului”, punctează Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Diana 10.04.2019 13:43

De alegeri anticipate vor fi vinovati cei din PPDA si PAS.

P. Larion 10.04.2019 14:07

De situația gravă din RM sunt vinovați Plahotniuc și clica lui. Ei au adus socistatea și factorii de decizie internaționali la o stare că nimeni nu vrea să le întindă mâina. Dacă banda lui Plahotniuc nu-l aduceau în fotoliul de președinte pe Dodon, dacă nu comiteau zeci și sute de provocări și crime de genul anularii votului pentru funcția de Primar general al capitaliei, cu jocuri de-a spionii și tădătorii, dacă nu distrugeau justiția, dacă nu corupeau politicieni, dacă nu persecutau oponenții, inculiv și din afaceri, dacă nu organizau farse și show-ri cu zeci de mascați, pentru a-și arăta mușchii, etc., poate găseau aliați. Și evident va fi și mai rău pentru că lumea pleacă din Țară pe un cap, bugetul e varză, bani nu au de unde veni, Guvernul împrumută milarde de la băncile comerciale, etc. Iar alegerile antipipate nu vor schimba nimcic. Numai plecare la lada de gunoi alui Plahotniuc șia acoliților săi, poate ceva schimba.

pumnal 10.04.2019 14:23

clounela PSRM ACUM cetateni vad ca ei se joaca de atara in bunghi

Sandulec 10.04.2019 14:48

Da, riscul alegerilor anticipate este foarte mare. Dar, are și partea pozitivă, pentru că va arăta societății că; 1. PD-ul nu poate hotărî totul în societatea moldovenească. 2.Că cu acest așa zis partid este neglijat și de PSRM, și de Blocul ACUM, și de UE, și de ruși. Iar acest fapt o să-i o să-i micșoreze numărul de votanți. Cu cine vor vota aceștia - nu e greu de ghicit.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md