14:25:30 04.06.2023
Stiri

Negocieri la Chișinău: Cetățenii R. Moldova care muncesc în Elveția ar putea beneficia de pensii și alte prestații sociale

Actualitate 24.05.2023 12:28 Vizualizări1470 Autor: Ziarul National
Negocieri la Chișinău: Cetățenii R. Moldova care muncesc în Elveția ar putea beneficia de pensii și alte prestații sociale


Cetățenii R. Moldova care muncesc pe teritoriul Confederației Elvețiene ar putea obține dreptul la pensie și la alte prestații de asigurări sociale.

Cea de-a doua rundă de negocieri privind încheierea unui Acord de securitate socială între Republica Moldova și Confederația Elvețiană are loc în perioada 23 - 25 mai curent, la Chișinău.

Semnarea Acordului va stabili un cadru de garanţii în domeniul asigurărilor sociale pentru lucrătorii migranţi din cele două state, care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate legală de muncă şi în prezent domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante.

La negocieri participă reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Delegația Republicii Moldova este condusă de Corina Ajder, secretară de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Confederația Elvețiană este reprezentată de Stephan Cueni, Ambasador și șef al departamentului relații internaționale din cadrul Oficiului Federal de Asigurări Sociale, Doris Malär – șef adjunct al Departamentului Federal al Afacerilor Interne, Oficiului Federal de Asigurări Sociale și Cédric Zimmermann – responsabil de relații internaționale în cadrul Oficiului Central de Compensații din Elveția.

Prima rundă de negocieri pe marginea Acordului de securitate socială între Republica Moldova și Confederația Elvețiană s-a desfășurat la Berna, în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2022.

Menționăm că Republica Moldova a încheiat până în prezent Acorduri de securitate socială cu 17 state, din care 14 sunt în vigoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 24.05.2023 22:53

Cu regatul Spaniei ati avut prima runda pe 21/07-22 si...? Scarpinativa mai des.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md