12:38:33 22.10.2020
 
Stiri

„MuseumInfoTur” de la Galați la Chișinău, cu susținerea UE: Opt centre de informare turistică, create pentru valorificarea patrimoniului cultural și istoric

Actualitate 23.09.2020 12:29 Vizualizări2698 Autor: Ziarul National
„MuseumInfoTur” de la Galați la Chișinău, cu susținerea UE: Opt centre de informare turistică, create pentru valorificarea patrimoniului cultural și istoric


Opt centre de informare turistică, menite să valorifice și să sporească vizibilitatea patrimoniului cultural și istoric, vor fi create pe cele două maluri ale Prutului în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020.

Poiectul, lansat la finele săptămânii trecute, prevede creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru din Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

Centrele de informare turistică vor fi create în opt zone reprezentative - șapte în Republica Moldova și unul la Galați.

În cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni de instruire și vizite de studiu în România și R. Moldova, precum și tururi de promovare a patrimoniului cultural și istoric din arealul proiectului. La aceste activități vor lua parte persoane din grupurile țintă din ambele state.

Ulterior, va fi elabortăa o analiză de potențial și profilul destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, traseele turistice comune, vor fi determinate programe excursioniste și elaborat Ghidul „Destinații ale turismului cultural transfrontalier din Moldova" (Republica Moldova - România).

Un alt punct important al proiectului îl constituie modernizarea platformei IT de promovare a produselor turistice din zonele amintite ți dotarea Muzeelor - Centre de Informare Turistică cu standuri demonstrative și mobilier relevant pentru bună funcționare.

Proiectul „MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică", finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" din România.

Valoarea proiectului, finanțat de Instrumentul European de Vecinătate, este de circa 99 de mii de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md