04:06:42 12.08.2020
 
Stiri

Moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu, dar nu pentru asumarea de răspundere de astăzi: „Chicu să NU aștepte un asemenea CADOU. Săptămâna viitoare înaintăm moțiunea, va fi momentul ADEVĂRULUI”

Actualitate 09.07.2020 13:19 Vizualizări1048 Autor: Ziarul National
Moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu, dar nu pentru asumarea de răspundere de astăzi: „Chicu să NU aștepte un asemenea CADOU. Săptămâna viitoare înaintăm moțiunea, va fi momentul ADEVĂRULUI”


Platforma „DA” va înainta săptămâna viitoare o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și mizează, în primul rând, ca textul documentului să fie semnat de cei 15 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). De asemenea, Platforma „DA” mizează și pe votul deputaților, inclusiv de la PD, care nu mai tolerează ca Guvernul Chicu „să ducă republica în hău și să fie agentul electoral al lui Igor Dodon”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Astăzi am asistat la un spectacol de prost gust, o acțiune rușinoasă, la asumarea rușinii din partea Guvernului Dodon. Pentru aceste subiecte, dacă e să ne gândim logic, nici nu era necesară asumarea. Mai mult, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața unei majorități parlamentare. Au avut 51 de deputați. Toată lumea a văzut că pelerinul s-a întors la sânul familiei și a fost plasat lângă smotreașcii (supraveghetor - n.r.). E o absurditate ca asumarea de răspundere să se facă în fața unei majorități parlamentare. Absurditatea din Parlamentul R. Moldova o vom măsura în gațcani”, a declarat Slusari în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Deputatul a mai adăugat că după această asumare de răspundere s-a ratat șansa ca salariile medicilor să fie majorate de la 1 august și nu de la 1 septembrie, așa cum și-a asumat Guvernul Chicu: „Pentru agricultori, care au avut de suferit în urma calamităților naturale, nu va fi creat nici măcat fondul de procurare a semințelor de grâu. Dragi pensionari, în loc de 900 de lei s-a decis să primiți 700 de lei și nu e clar cât o să primiți acești bani. Nu este indicat niciun termen”.

Pentru a pune punct acestor nedreptăți, spune Slusari, e necesar de accelerat procesul de demitere a Guvernului Chicu, doar că acest lucru nu se va face pentru asumarea de astăzi.

„După tot ce s-a întâmplat astăzi, după încercarea de a guverna țara prin asumări, prin subminarea puterii legislative, noi trebuie să accelerăm procesul de demitere a acestui guvern. Iată de ce Platforma „DA”, săptămâna viitoare, nu acum, va înregistra o moțiune de cenzură. Chicu să nu aștepte acest cadou - o moțiune de cenzură în următoarele 72 de ore. Chicu să stea liniștit acum, dar săptămâna viitoare, după ședința Biroului Politic al Platformei „DA”, cel mai probabil vom semna moțiunea de cenzură și o vom propune spre semnare, în primul rând, colegilor de la PAS. Suntem la mijlocul lunii iulie, guvernarea își bate joc de țară, guvernarea nu observă nimic în afară de Dodon. E evident că acest guvern acționează ca un staff electoral pentru Dodon. Anterior Chicu lucra pentru Vlad Plahotniuc, iar acum pentru Dodon. E imperios necesar ca deputații responsabili să înțeleagă cât e de gravă situația”, a subliniat Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei „DA”, săptămâna viitoare va fi „momentul adevărului” în privința celor care vor vota pentru demiterea Guvernului Chicu.

„Vom propune PAS semnarea acestei moțiuni de cenzură. Împreună avem 26 de voturi. Noi am fost o lună - o lună jumătate foarte expliciți în oferta noastră. Suntem gata să discutăm programul de guvernare al Platformei „DA” și componența guvernului. Aceste subiecte le putem discuta cu toți deputații din Parlament, cu excepția unor linii roșii trasate din start. De consultări sterile, discuții peste discuții, toată lumea e sătulă. Este momentul adevărului. Dacă cineva vrea să lase R. Moldova pe mâna lui Dodon, ca el să organizeze ambele scrutine, să-și bată joc de țară, de economie și de Parlament, atunci să-și asume asta. Noi nu ne dorim ca țara să fie aruncată în hău de acest guvern-catastrofă. Timpul discuțiilor sterile a trecut. Suntem gata să discutăm chestiuni ce țin de programul de guvernare, componența guvernului, dar altceva deja... Despre ce să mai discutăm? Mizăm pe voturile tuturor deputaților responsabili, inclusiv de la PD. Guvernarea viitoare nu poate să depindă de voturile lui Șor, dar nu le putem suci mâinile cum să voteze”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md