21:25:19 29.05.2023
Stiri

Mostră de „propagandă și dezinformare” de la Ambasada Federației Ruse la București, cu privire la alegerile din Găgăuzia. Ambasada R. Moldova: „Embargourile și impactul războiului au afectat în egală măsură vorbitorii de română, rusă și găgăuză”

Actualitate 24.05.2023 13:17 Vizualizări1461 Autor: Ziarul National
Mostră de „propagandă și dezinformare” de la Ambasada Federației Ruse la București, cu privire la alegerile din Găgăuzia. Ambasada R. Moldova: „Embargourile și impactul războiului au afectat în egală măsură vorbitorii de română, rusă și găgăuză”


Ambasada Republicii Moldova în România cataloghează comentariile Ambasadei Federației Ruse la București referitoare la alegerile care au avut loc recent în UTA Găgăuzia drept „propagandă și dezinformare”, după ce misiunea diplomatică rusă a atacat autoritățile de la Chișinău, UE și SUA.

Mai exact, Ambasada Rusiei în România a învinuit autoritățile R. Moldova de „rusofobie”, a criticat descinderile oamenilor legii la Comrat pentru a ridica listele electorale, a acuzat că la ultimele alegeri din SUA ar fi votat „suflete moarte prin corespondență” etc.

„În regiune (Găgăuzia - n.r.) au început mitinguri spontane. Și, se pare, Chișinăul s-a clătinat, neîndrăznind să se implice într-o confruntare deschisă cu o comunitate relativ restrânsă, dar monolitică din punct de vedere etnic și psihic. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a recunoscut valabil mandatul Evgheniei Guțul, bașkanul ales al Găgăuziei. Rezultatele alegerilor au fost aprobate oficial. În același timp, presiunea informațională asupra Autonomiei nu încetează. Astfel, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a afirmat deja că regiunea se află sub influența propagandei rusești și această problemă necesită o soluție imediată. Așa că noi teste de forță pentru conducerea găgăuză, care se gândește în mod tradițional în primul rând la bunăstarea oamenilor săi, urmează să apară...”, se arată în comentariul Ambasadei Federației Ruse la București.


„Rusia dintotdeauna a promovat politici care au avut un impact negativ asupra cetățenilor Republicii Moldova. Aceste politici au inclus, printre altele, impunerea de embargouri la importul de vin, fructe, legume, precum și reducerea volumului de gaze naturale furnizate către țara noastră. Toate aceste măsuri au avut consecințe nefavorabile pentru cetățenii Republicii Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de etnia din care fac parte. Embargourile, impactul negativ al războiului și întreruperile de electricitate cauzate de atacurile brutale ale Rusiei asupra infrastructurii critice din Ucraina au afectat în egală măsură vorbitorii de limbă română, rusă, ucraineană, bulgară sau găgăuză”, este răspunsul semnat de Ambasada R. Moldova la București.

Misiunea noastră diplomatică de la București cataloghează declarațiile și comentariile emise de Ambasada Federației Ruse drept parte a unei „retorici ostile”, care „aduce prejudicii fiecărui cetățean al R. Moldova”.

„Menționăm și faptul că Ambasada Federației Ruse la București nu are nicio atribuție de a comenta evenimentele din Republica Moldova”, încheie declarația Ambasadei conduse de Victor Chirilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md