06:28:54 04.12.2023
Stiri

Ministrul român de Externe: Anexarea ilegală şi ilegitimă a teritoriilor ucrainene de către Rusia trebuie să fie respinsă complet de către comunitatea internaţională

Actualitate 30.09.2022 16:55 Vizualizări882 Autor: Ziarul National
Ministrul român de Externe: Anexarea ilegală şi ilegitimă a teritoriilor ucrainene de către Rusia trebuie să fie respinsă complet de către comunitatea internaţională


Anexarea ilegală şi ilegitimă a teritoriilor ucrainene de către Rusia în urma simulacrelor de referendumuri şi agresiunii ilegale trebuie să fie respinsă complet de către comunitatea internaţională, a scris vineri, pe Twitter, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Condamnăm acest act şi toate agravările şi reconfirmăm susţinerea noastră fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a subliniat şeful diplomaţiei române, pe platforma online.


Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - ca fiind parte a teritoriului său.

Anunţul a fost făcut de preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acelor provincii „tratatele” de alipire a lor la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei „să înceteze imediat ostilităţile” şi să revină la masa tratativelor, relatează agenţiile internaţionale de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md