21:54:48 15.08.2020
 
Stiri

Ministrul Finanțelor al României mizează pe PARTENERIAT cu R. Moldova: „Am discutat despre lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din R. Moldova, după modelul implementat în România”

Actualitate 03.07.2020 18:49 Vizualizări544 Autor: Ziarul National
Ministrul Finanțelor al României mizează pe PARTENERIAT cu R. Moldova: „Am discutat despre lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din R. Moldova, după modelul implementat în România”


Ministrul Finanțelor al României, Florin Cîțu, susține că a avut o întrevedere excelentă cu liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase. „Am discutat despre soluțiile de finanțare de pe piețele internaționale, lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din R. Moldova, după modelul implementat în România și reducerea semnificativa a timpilor de așteptare în vamă”, a scris Cîțu pe Facebook.

„Am convenit formarea unor grupuri de lucru la nivel ministerial pe fiecare sector, grupuri care sa fie în directa responsabilitate a miniștrilor de resort. Înlesnirea schimburilor comerciale între cei doi parteneri tradiționali trebuie sa se realizeze concomitent cu o securizare mai buna a granițelor și combaterea eficienta a traficului ilicit. Vor fi luate măsuri suplimentare pentru diminuarea drastică a contrabandei și fraudelor vamale, urmărind obiectivul de zero toleranță față de corupție, evaziune fiscală sau alte plăți ilicite în sistemul vamal și fiscal”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Și lideru Platformei „DA”, Andrei Năstase, susține că a avut o întrevedere foarte bună cu Florin Cîțu.

„Am discutat mai multe subiecte importante precum soluțiile de finanțare de pe piețele internaționale, lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din R. Moldova, după modelul implementat în România, reducerea semnificativă a timpului de așteptare în vamă etc.

Am convenit cu domnul ministru asupra instituirii unor grupuri de lucru la nivel ministerial pe fiecare sector, acestea fiind în directa responsabilitate a miniștrilor de resort. Am discutat despre securizare mai bună a granițelor și combaterea eficientă a traficului ilicit”, a scris, la rândul său, pe Facebook, Andrei Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md