22:01:17 15.08.2020
 
Stiri

SOLICITARE // Ministerul Agriculturii este îndemnat să URGENTEZE implementarea proiectului de INTERCONECTARE a rețelelor de aprovizionare cu apă din România și R. Moldova

Actualitate 08.07.2020 15:20 Vizualizări611 Autor: Ziarul National
SOLICITARE // Ministerul Agriculturii este îndemnat să URGENTEZE implementarea proiectului de INTERCONECTARE a rețelelor de aprovizionare cu apă din România și R. Moldova


Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Ion Perju, este îndemnat să urgenteze procedurile de semnare și implementare a Acordului interstatal dintre R. Moldova și România privind construcția unor apeducte. Solicitarea a fost făcută de deputații PD, care l-au invitat astăzi pe Ion Perju la ședința fracțiunii.

În acest sens, urmează a fi asigurată interconectarea rețelelor de aprovizionare cu apă dintre S.A. „Apă Vital Iași” și rețele de aprovizionare cu apă din raioanele Ungheni, Nisporeni, Fălești și Glodeni.

Totodată, deputații au cerut responsabililor din domeniu să elimine impedimentele existente și să elaboreze un plan comun de acțiuni, care să asigure realizarea acestui proiect cu impact social enorm pentru oameni.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele compensării pierderii agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei și a ploilor cu grindină din ultima perioadă, necesitatea majorării fondului ecologic, celui de subvenționare a agriculturii și a celui de dezvoltare regională, a subvenționării culturilor cu valoare adăugată înaltă și a creșterii exportului de produse agricole.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md