23:31:29 12.08.2022
Stiri

Meșteri populari și artiști din R. Moldova participă la „Zilele Chișinăului la Botoșani”: Expoziții și concerte pe Pietonalul Unirii

Actualitate 04.08.2022 12:40 Vizualizări857 Autor: Ziarul National
Meșteri populari și artiști din R. Moldova participă la „Zilele Chișinăului la Botoșani”: Expoziții și concerte pe Pietonalul Unirii


Mai mulți artiști din R. Moldova, inclusiv „Lupii lui Calancea” și Guz, dar și meșteri populari de la noi vor participa, în perioada 5 - 7 august curent, la Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului la Botoșani, ebenimente organizate de Consiliul Județean Botoșani împreună cu Primăria Municipiului Chișinău.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 5 august, ora 12:00, în Sala „Mihai Eminescu" a Hotelului „Rapsodia" din Botoșani.

În cadrul simpozionului „Tradiție și contemporaneitate” vor fi lansate două cărţi: „Chișinăul de altădată”, autori ac. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu, și „Timpul sacru - Sărbătorile de altădată”, autor Marcel Lutic.

Totodată, Bogdan-Mihai Simion va susține o prelegere, iar autoritățile județene și locale o vor premia pe doamna Aurica Cojocariu din Ungureni, meșter popular, care a primit recent primul titlu onorific de Tezaur Uman Viu al județului Botoșani.

Pe toată durata Zilelor Culturii Tradiționale și Zilelor Chișinăului la Botoșani, pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi expoziții cu vânzare ale meşterilor populari din România și Republica Moldova.

Vedeți mai jos programul anunțat de organizatori:

Vineri, 5 august

Ora 17:00
, botoșănenii sunt așteptați pe Pietonalul Unirii pentru recitalul susținut de Bogdan-Mihai Simion și „Lăutarii de Mătase", după care vor asculta tarafurile înscrise la cea de-a V-a ediție a Festivalului - Concurs al Tarafurilor „Constantin Lupu".

Ora 21:00, Cinematograf în aer liber - pe ecranul scenei va fi difuzat un film artistic.

Sâmbătă, 6 august

Ora 12:00 Vernisajul expoziției de pictură - curator Florina Breazu, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, la Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu".

Ora 17:00, pe Pietonalul Unirii va răsuna muzica fanfarelor reunite la Botoșani pentru cea de-a XVI-a ediție a Festivalului - Concurs al Fanfarelor.

Ora 21:00, Cinematograf în aer liber, pe ecranul scenei va fi difuzat un film artistic.

Duminică, 7 august

Ora 17:00, se va desfășura Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”, ediția a XV-a, unde vor fi prezente ansambluri din județele Botoșani, Iași și Brașov.

Ora 20:00, Va evolua Ansamblul Etnofolcloric „Romanița” din Chișinău, conducător artistic - Mihai Siminică.

Ora 21:00 Recital „Lupii lui Calancea” și Guz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md