09:44:25 29.01.2022
Stiri

Partidul "ŞOR": Marina Tauber rămâne în cursa electorală. Procesul în cazul candidatului Partidului „ȘOR” pentru Primăria Bălți va continua și după alegeri

Actualitate 04.12.2021 13:34 Vizualizări2441 Autor: ZiarulNational
Partidul


Procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți se prelungește până săptămâna viitoare. Instanța de fond a dat câștig de cauză CEC-ului, în privința anulării înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală.

Judecătoarea Natalia Costaș a precizat însă, la citirea sentinței, că decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în decurs de 24 de ore, ceea ce înseamnă că recursul poate fi depus inclusiv duminică, în ziua alegerilor.

"Menționăm că, în cazul în care și Curtea de Apel Bălți va emite o sentință similară, Partidul „ȘOR” se va putea adresa în instanța superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor", se arată într-un comunicat de presă al Partidului "ŞOR".

Solicitat să comenteze decizia Judecătoriei Bălți, reprezentantul legal al Marinei Tauber la CEC, Vadim Banaru, a menționat că aceasta este vădit ilegală și va fi contestată în instanțele ierarhic superioare.

„Suntem martorii la o nouă hotărâre care are conotație politică. Atenție însă, această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în continuare în cursă. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluși doi concurenți electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunțarea hotărârii Judecătoriei Bălți.

Prin urmare, mâine, 5 decembrie, locuitorii din Bălți care vor merge să voteze vor avea de ales între doi candidați, Marina Tauber și Nicolae Grigorișin. Buletinele de vot au fost deja tipărite și au fost transmise în secțiile de votare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lui Putin i s-a răsp...

24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md