14:42:51 23.02.2024
Stiri

Manuscrisele și cărțile RARE din colecțiile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău vor fi DIGITALIZATE cu sprijinul financiar al României

Actualitate 27.10.2020 13:42 Vizualizări1885 Autor: Ziarul National
Manuscrisele și cărțile RARE din colecțiile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău vor fi DIGITALIZATE cu sprijinul financiar al României


Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău a obținut sprijin financiar de la Guvernul României pentru digitalizarea colecțiilor de cărți și manuscrise ale instituției.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, care va aloca Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” 102 070 de roni sau peste 420 de mii de lei moldovenești în acest scop.

„Mulțumim Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru susținere și încredere! Proiectul prevede procurarea unui scaner profesional pentru digitizarea manuscriselor și cărților rare din colecțiile muzeului nostru, precum și lansarea procesului de digitizare”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Maria Șleahtițchi, directoarea Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău.

Menționăm că instituția condusă de Maria Șleahtițchi deține peste o sută de mii de piese unice, printre care manuscrise vechi, cărţi valoroase, placate cu aur şi argint, tablouri ale unor pictori renumiți etc. Muzeul se află în sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova, iar condițiile de acolo nu sunt cele mai bune pentru păstrarea acestor capodopere, fapt ce a determinat conducerea instituției să caute soluții pentru a le salva.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md