04:34:57 23.06.2021
 
Stiri

Maia Sandu a PROMULGAT Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere, chiar dacă o consideră „SLABĂ”: Explicația șefului statului

Actualitate 05.05.2021 18:52 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a PROMULGAT Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere, chiar dacă o consideră „SLABĂ”: Explicația șefului statului


Deși o consideră „slabă” și cu multe „prevederi confuze”, președinta Maia Sandu a promulgat astăzi Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere.

Potrivit Maiei Sandu, această lege urmează să fie redactată imediat după alegerile anticipate, pentru ca următorul guvern să poată face „ordine” în domeniu.

„În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021, am recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Necesitatea de a plafona prețurile la produsele petroliere prin lege vine ca urmare a înţelegerilor de cartel pe piaţa petrolieră şi inacțiunilor Consiliului Concurenței. Legea venită de la Parlament este una slabă, aceasta conține prevederi confuze, probabil introduse acolo intenționat de anumiți deputați, dar am decis că e mai bine să o semnez așa cum este și să venim cu redactări imediat după alegeri. Următorul Parlament va trebui să îmbunătățească această lege și, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului le-a recomandat viitorilor deputați să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a prețurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate, dar și să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum și masă.

CITIȚI și Prețurile la produsele petroliere vor fi PLAFONATE din nou

„Promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piață, instituțiilor menționate și politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate și îmbogățirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulți nu mai sunt tolerate. Vom face ordine în instituțiile statului și vom asigura respectarea regulilor de către toți”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Menționăm că un raport elaborat recent de Consiliul Concurenței arată că cetățenii și agenții economici din R. Moldova sunt impuși să plătească sume absolut nejustificate pentru carburanți, deoarece companiile de pe piața produselor petroliere din R. Moldova sunt solidare când e vorba de majorarea prețurilor, dar reticente atunci când cotațiile la țiței scad pe piața internațională.

În urma unei anchete care a vizat perioada anilor 2019 - 2021, Consiliul Concurenței a constatat că procesul formării prețurilor la benzină și motorină practic nu a depins de cotațiile internaționale la țiței, ci a fost influențat preponderent de avaritatea companiilor petroliere și implicarea excesivă a factorului politic.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md