14:53:47 27.01.2021
 
Stiri

Maia Sandu se va confrunta cu un guvern OSTIL, avertizează şeful diplomaţiei române: "Depinde de strategiile pe care și le propune noul președinte, pentru a găsi o formulă guvernamentală care să susțină eforturile de reformă pe care și le propune"

Actualitate 27.11.2020 13:59 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
Maia Sandu se va confrunta cu un guvern OSTIL, avertizează şeful diplomaţiei române:


Victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale de luna aceasta demonstrează maturitatea cetățenilor moldoveni, care-și doresc un viitor european pentru R.Moldova, a declarat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Oficialul de la Bucureşti avertizează că Maia Sandu se va confrunta cu un guvern ostil.

„Această victorie clară, decisivă, pe care Maia Sandu a repurta-o la turul II al alegerilor din 15 noiembrie reprezintă o indicație clară asupra maturității cetățenilor R. Moldova, atât a celor din țară, cât și a celor din diasporă, care doresc un viitor democratic, un viitor european pentru R. Moldova. Este clar că programul reformator, democratic, în spirit european pe care și-l propune noul președinte al R. Moldova trebuie să fie susținut. Din acest punct de vedere, discuția telefonică pe care președintele României a avut-o imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor, fiind primul șef de stat care l-a felicitat pe noul președinte ales al R. Moldova, a fost definitorie”, a spus Aurescu în cadrul unui interviu pentru rfi.ro.

Bogdan Aurescu anticipează că nici Parlamentul R. Moldova nu va fi cooperant cu noul preşedinte Maia Sandu.

„Acesta (n.r. președintele) se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme. Aici depinde de strategiile pe care și le propune noul președinte pentru a găsi o formulă guvernamentală care să susțină eforturile de reformă pe care și le propune”, a menționat Aurescu.

În acelaşi context, şeful diplomaţiei române a dat asigurări că România este gata să sprijine R.Moldova în parcursul său european.

„România va continua să susțină ferm parcursul european al R. Moldova, parcursul democratic, întărirea instituțiilor, creșterea rezilienței acestor instituții pentru a face față provocărilor pe care le are de înfruntat R. Moldova.

La rândul meu, eu am susținut, atât la Consiliul Afacerilor Externe din 19 noiembrie, cât și în discuțiile cu consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, sprijinul pe care trebuie să îl dea atât UE, cât și Statele Unite noului președinte al R. Moldova”, a menționat Aurescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md