11:50:41 27.02.2021
 
Stiri

Maia Sandu promite să pună capăt CRIZEI POLITICE: „Săptămâna viitoare o să fac următorul pas pe care îl consider eu corect, dar totul depinde de decizia parlamentarilor” ​

Actualitate 20.01.2021 20:55 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
Maia Sandu promite să pună capăt CRIZEI POLITICE: „Săptămâna viitoare o să fac următorul pas pe care îl consider eu corect, dar totul depinde de decizia parlamentarilor”  ​


Maia Sandu nu va înainta, deocamdată, un candidat pentru funcţia de prim-ministru, însă promite că săptămâna viitoare va face „pasul corect” în vederea declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit Maiei Sandu, mingea ar fi în terenul Parlamentului.

„Soluția pentru declanșarea alegerilor anticipate este în Parlament. Chiar dacă în discursurile publice toate fracțiunile spun că își doresc alegeri aniticpate, în practică nu-și doresc să găsească aceste soluții. Inițial a fost această inițiativă de a merge la Curtea Constituțională pentru a vedea dacă este posibilă autodizolvarea Parlamentului. CC a spus nu. Acum am văzut că este o încercare de a adopta o Declarație comună în Parlament prin care deputații își asumă angajamentul să nu voteze de două ori numirea unui Guvern și prin asta să declanșeze alegerile anticipate", a declarat şeful statului în această seară, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Preşedintele a mai afirmat că săptămâna viitoare va face o mişcare "corectă" privind declanşarea anticipatelor.

„Am așteptat să văd decizia CC (privind autodizolvarea Parlamentului n.r), iar săptămâna viitoare o să fac următorul pas pe care îl consider eu corect. Dar totul depinde de decizia parlamentarilor”, a punctat Maia Sandu.

De menţionat că PAS va propune parlamentarilor o Declarație, prin intermediul căreia aceştia să-şi asume prin semnătură că nu vor vota candidații propuşi de Maia Sandu la funcția de prim-ministru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

nicolae 21.01.2021 16:11

un prim ministru trebue numit. nu există altă variantă. alta e сa acest prim trebue sa vin[ сu program coditii care ar da peste cap voturile sordonilor.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md