04:19:03 06.03.2021
 
Stiri

Maia Sandu, mesaj TRANȘANT pentru „băieții deștepți” din sectorul energetic: „Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului”

Actualitate 19.02.2021 13:13 Vizualizări2278 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, mesaj TRANȘANT pentru „băieții deștepți” din sectorul energetic: „Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului”


Președintele Maia Sandu le cere grupurilor de interese din sectorul energetic, care fac bani enormi pe seama cetățenilor, să înceteze aceste practici pentru a nu pune în pericol securitatea statului. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unei ședințe cu specialiștii din domeniul energetic.

„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând de diverse interese de grup, de factori politici și economici, fiind o sursă imensă de venituri ilicite pentru demnitarii corupţi. Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului. Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică lucrurile și mai tare”, a menționat șeful statului.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a discutat despre posibilitățile de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie electrică.

„E vorba de interconexiunea sistemului energetic cu România, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, sistemul de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin analiza opțiunilor de construire a depozitelor de stocare, consolidarea independenței ANRE și a Consiliului Concurenței, modificarea cadrului legal cu privire la eficiența energetică, energia regenerabilă.

Desigur, o prioritate rămâne investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic, care duce la îmbogățirea unor persoane din contul creșterii prețurilor pentru consumatori”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md