04:02:04 16.07.2018
 
Stiri

Maia Sandu, la Procuratură: Riscă răspundere penală pentru „denunț fals”? „Intenție de intimidare”

Politică 12.10.2017 10:44 Vizualizări1039 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, la Procuratură: Riscă răspundere penală pentru „denunț fals”? „Intenție de intimidare”

Procuroriii au pornit un proces penal pe faptele indicate în denunțul depus anterior de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cu privire la capturarea statului de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Maia Sandu a mers astăzi la Procuratură unde i-a fost adus la cunoștință art. 311 din Codul Penal care prevede răspundere penală pentru denunț fals și a fost anunțată că are calitate de martor în acest dosar.

Procurorul Denis Rotaru a invitat-o pe Maia Sandu și mâine la Procuratură ca să fie audiată în calitate de martor.

„Interpretez acest lucru ca o intenție de indimidare”, a declarat Maia Sandu după ce a ieșit de la procuror, amintind de denunțul similar depus de PAS împotriva șefului statului Igor Dodon la care oamenii legii au avut o altă abordare.

În cel de-al doilea caz, spune Sandu, procurorii „nu au făcut spectacol” și au transmis partidului un răspuns sec despre respingerea denunțului.

„Nu renunțăm, fiindcă noi chiar credem că e un caz de uzurpare a puterii și capturare a statului”, a adăugat Maia Sandu.

Politiciana a mai declarat că faptele au fost descrise în denunț și a amintit că Partidul Democrat a obținut 15% din voturi la ultimele alegeri parlamentare, dar acum a ajuns să „controleze o majoritate parlamentară”. Totodată, Vlad Plahotniuc face declarații în numele Guvernului, Parlamentului și al altor instituții publice care „trebuie să fie independente”.

Procuratura Generală arată, într-un comunicat de presă, că invitarea la audieri „este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfăşurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale”.

„De asemenea, motivaţia aducerii la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie, nu opţională, impusă de rigorile art.263 alin.(7) din Codul de procedură penală, potrivit cărora: „persoanei care face denunţ sau plîngere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plîngerea este intenţionat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conţinutul denunţului sau al plîngerii şi se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunţul sau plângerea”. Menţionăm că preşedintele PAS, Maia Sandu, nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată, optând pentru o nouă audiere în cursul zilei de mâine”, cităm din același comunicat.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 12.10.2017 11:49

Justitia lui PLahoit a devenit o hazna abisala in care viermuiesc, ca in Cosa Nostra, impotriva firii umane, impotriva valorilor lumii civilizate, impotriva statului de drept cele mai rapace orduri umane, cele mai hidoase si slugoase potai si scule in robe, fie ca se numesc procurori, judecatori, anchetatatori. Nedreptatea, intimidarea si persecutia sunt armele justitie criminogene, batele puscariabilei de justitie lahoida. O justite mai canceroasa si decazuta in fata UE ca cea din Moldo-Sicilia medieval nu mai exista. rm are nevoie de straini, doar asa se va schimba ceva. Capo di tutti, inalt-josnicia sa Plahoit zbu-Ciumatul Roscat, terifiant, obscur, bipolar, complexat, dezechilibrat, indezirabil si asasin, a complotat, in campanie, impotriva dnei Maia Sandu. Nebunul s(t)atului Plahoit, coordonatorul tururor nebunilor de top, se razboieste cu o dna onesta. Si asta pentru ca uzurpatorul, Invalidul (N)Ratiunii, ciorditorul de miliarde si de aeroport, traficantul de carnuri, organe, arme si droguri, sufera groaznic de mania grandorii si a politichiei tembele. Numai in ttiburile din Oceania un gunoi incompetent si razbunator poate sa transforme, ad-hotz, in "dogma" maligna o "secta" neo-fascista cu doar un manunch de mandate. Uitandu-te la modul in care actioneaza Plahoit vs cosorul lui Pazvante Chiorul, si banda sa, vezi ca sunt niste disperati paranoici. De aia lichelele din justitia acaparata si cacata flutura Dosariada si Plahateka. Toti sunt obligati, cu anasana, cu ochiul dracului, sa se converteasca la "secta" devenita "dogma" pd-rastiei barbare care nu s-a convertit la democratie, civilizatie. Poghibala Democrizata este o golanie. Paduchele-lat din fruntea lor este "omul" GRU, al Ocultei Mondiale. E primitive sufleteste ast paduche-lat, dar stie sa-si foloseasca resursele, batele, Catastifele, pentru a traumatiza o tara fara stat. Dupa un plan bine stabilit, desigur. Maniaco-depresivul, tarfa publica cu pohte monstruoase si cu apucaturi cazone, scuipatul, subrezitul si sifonatul samodur Plahoit, nu suporta nici cea mai vaga critica, daramite invinuiri. RM nu poate fi stat de drept pana cand paranormalul Plahoit si complicii sai din pd-rast, din haitele aramilitare (cca 100.000), din justitia maligna, din ministretul Internarilor, din mass-media infecra, nu vor fi judecati in regim de urgenta. Un lucru este cert: canalia pasaportara si alfaMafiota Plahoit va avea soarta impuscatului Nicolae. Casa eternal ii dorim, din patru scanduri si niste cuie.

Victor 12.10.2017 12:13

Dragos gata ajunge, Filat e la Pușcărie, nu mai fi așa rău, mîine poimîine va termina să-ți arunce oase în cușcă.

Dragos 12.10.2017 12:29

Stiti de ce bratanii porno-socialisti europeni au grohait si au guitzat in favoarea cotcarului, megalo-maniacului, visceralului, sanguinarului, asasinului si machiavilicului Plahoit? Pentru ca multipenalul Plahoit ii plateste pe acesti colaborationisti comunistoizi si pentru ca Roscata si potentata buruiana-de-ceas-rau le-a promis ca la viitoarele alegeri euro-parlamentare va fi un jucator central, ca va "varsa", intr-o perfecta conspirativitate, milioane ca sa inroseasca Europa. Or, pohtele ce le pohteste acest piticiclop, acest Dobitoc patent, acest Pigmeu scelerat, acest PROSTATA-list care trebuie judecat cu celeritate si care o face mereu de "oaie", e perpetuu nepotolita. Deocamdata, somnambulul si hidosul Plahoit vrea sa ia capul dnei Maia Sandu, iar pe Andrei Nastase sa-l atarne de-o sulita. Stalin, Hitler, Goebbles, Gorring, Himmler sunt fericiti de discipolul lor.

Maria 12.10.2017 15:48

Mai,dragos, ce intrebuitezi?mai schimba preparatele,ca n-au efectul potrivit,de duci cu pluta de tot...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md