03:26:48 20.01.2021
 
Stiri

Maia Sandu a făcut BILANŢUL vizitei sale la Kiev: "După vizită, mă voi adresa la Procuratura Generală a R. Moldova pentru ca procesul să fie mișcat din loc"

Actualitate 12.01.2021 21:28 Vizualizări3459 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a făcut BILANŢUL vizitei sale la Kiev:


Preşedintele Maia Sandu a făcut un scurt rezumat al vizitei sale de astăzi de la Kiev.

"Pe scurt, despre vizita la Kiev – prima discuție la nivel prezidențial din ultimii cinci ani. Am reușit să discutăm în detalii multe subiecte de pe agenda noastră cu Ucraina. M-am întâlnit cu președintele Zelenski, cu președintele Radei Supreme Dmytro Razumkov și cu prim-ministrul Denis Shmygal.
Am reușit să convenim asupra multor lucruri:
▪️Am decis să aducem relațiile bilaterale la un alt nivel – de parteneriat strategic, precum și să creăm un Consiliu al Președinților permanent.
▪️Am accentuat sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Ucrainei în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional.
▪️Am convenit să accelerăm elaborarea acordului care va permite cetățenilor R. Moldova și Ucrainei să traverseze frontiera doar cu buletinul de identitate. Cetățenii ambelor state așteaptă de mult timp acest lucru!
▪️Am cerut ajutor din partea președintelui Zelenski și a structurilor de drept din Ucraina în investigarea schemelor cu proprietățile moldovenești din Ucraina – carierele, sanatoriile și alte proprietăți. După vizită, mă voi adresa la Procuratura Generală a R. Moldova pentru ca procesul să fie mișcat din loc.
▪️Negocieri complicate cu referire la Complexul Hidroenergetic Nistrean – cu privire la energie și apă. Am accentuat că pentru noi problema asigurării cu apă este strategică, o prioritate națională. Am venit cu propunerea de a include experți europeni în evaluarea impactului asupra mediului.
▪️Am accentuat necesitatea liberalizării tranzitului de transport, astfel încât să nu fie necesare permise", a scris Maia Sandu pe canalul său de Telegram.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md