20:43:18 22.03.2023
Stiri

Maestrul Nicolae Botgros a organizat o petrecere grandioasă în ziua în care a împlinit 70 de ani. Președinta Maia Sandu, printre invitați: „ Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a răsunat în toată splendoarea pe scene importante”

Actualitate 26.01.2023 14:13 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Maestrul Nicolae Botgros a organizat o petrecere grandioasă în ziua în care a împlinit 70 de ani. Președinta Maia Sandu, printre invitați: „ Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a răsunat în toată splendoarea pe scene importante”


Maestrul Nicolae Botgros a organizat în seara zilei de miercuri, 25 ianuarie, o mare petrecere dedicată împlinirii vârstei de 70 de ani.

Alături i-au fost fiul Cornel, nepotul Cristian, dar și colegii săi din Orchestra „Lăutarii”, precum și numeroși interpreți din R. Moldova și România.

Printre invitați s-au numărat și președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

„Maestrul, o legendă vie a republicii noastre, este un adevărat artist al poporului în toată puterea cuvântului. Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a căpătat o adevărată virtuozitate academică și a răsunat în toată splendoarea pe scene importante ale lumii. Talentul Maestrului Botgros încurajează și înalță. Este de admirat generozitatea de care a dat dovadă, de-a lungul anilor, muncind cu orchestra „Lăutarii” - de a descoperi, de a pune în valoare și de a da aripi noilor talente. De a oferi un standard, un exemplu de dăruire totală scenei atâtor generații de artiști. Maestre, sunteți admirat în fiecare casă din republica noastră. Sunteți apreciat și mult peste hotarele R. Moldova. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru republica noastră. Să ne trăiți mulți ani înainte, dragă Maestre Nicolae Botgros!”, este mesajul adresat de șefa statului.

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a declarat mândră că acest mare artist aparține neamului nostru și este contemporan cu noi.„Ca toți oamenii din Republica Moldova, mă simt privilegiată că pot asista la inegalabilele sale spectacole muzicale, în care ne umplem sufletele de energie și frumos. Când spunem Nicolae Botgros, nu putem să nu vorbim și despre orchestra de muzică populară „Lăutarii”, la cârma căreia se află de aproape o jumătate de secol. O orchestră care, sub bagheta magică a maestrului Botgros, ne oferă de fiecare dată bucuria de a fi parte la sărbătoarea și magia muzicii. Pe parcursul anului 2022, Guvernul pe care îl conduc a susținut organizarea unei serii de concerte ale „Lăutarilor” în mai multe raioane ale republicii. În vizitele în teritoriu, întâlnesc de multe ori oameni care exprimă recunoștință pentru aceste concerte, de care le-a fost tare dor. Maestre, vă doresc din tot sufletul să fiți sănătos și să ne bucurați cu prezența și creația dumneavoastră încă mulți ani de acum înainte. Să vă știm la fel de energic, inspirat și cu același entuziasm să promovați în continuare valorile culturale care ne definesc”, a declarat șefa Guvernului.

Cei care i-au fost alături maestrului Nicolae Botgros în ziua în care a împlinit 70 de ani au putut gusta dintr-un tort gigant, în formă de vioară.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md