06:02:41 24.09.2023
Stiri

Macron, Sandu și Zelenski, discuție trilaterală despre „următorii pași ai R. Moldova și Ucrainei pe calea europeană”, în cadrul Summitului CPE

Actualitate 01.06.2023 16:27 Vizualizări1317 Autor: Ziarul National
Macron, Sandu și Zelenski, discuție trilaterală despre „următorii pași ai R. Moldova și Ucrainei pe calea europeană”, în cadrul Summitului CPE


Președinta Maia Sandu a avut joi un dialog comun cu președintele francez, Emmanuel Macron, și cu cel ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, organizat în localitatea Bulboaca din raionul Anenii Noi.

„Împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, am discutat despre următorii pași ai R. Moldova și ai Ucrainei pe calea europeană”, a anunțat scurt șefa statului.

Tot în marja Summitului Comunității Politice Europene, Maia Sandu s-a întâlnit separat cu Emmanuel Macron, mulțumindu-i pentru susținere și prezență.„M-am bucurat să-l revăd în R. Moldova pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, găzduit de republica noastră. I-am mulțumit pentru inițiativa de a crea această platformă de dialog atât de necesară în timpurile prin care trece întreaga Europă. Țările europene trebuie să lucreze mai strâns ca niciodată, pentru a opri războiul barbar dus de Rusia în Ucraina și a restabili pacea pe continent”, a spus șefa statului.

Președinta a mai menționat că, în efortul de aderare la Uniunea Europeană, R. Moldova se bucură de sprijin și solidaritate fără precedent din partea Franței: „R. Moldova va valorifica acest sprijin pentru a contribui la întărirea democrației în blocul comunitar și în vecinătatea acestuia. Moldova este Europa și vom demonstra aceasta prin reforme concrete”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md