05:33:53 08.12.2021
Stiri

VIDEO // Organizator: „Peste 15 mii de oameni se află în fața Parlamentului pentru a susține schimbarea sistemului electoral”

Social 20.07.2017 09:10 Vizualizări2437 Autor: Ziarul National
VIDEO // Organizator: „Peste 15 mii de oameni se află în fața Parlamentului pentru a susține schimbarea sistemului electoral”


UPDATE. Manifestația în susținerea sistemului mixt s-a încheiat în scurt timp după votarea sistemului mixt în Parlament.

UPDATE. Parascovia Cotovici, primarul de Hrușova, spune că a venit la miting în calitate de om simplu. Aceasta i-a criticat pe politicienii „care se joacă de-a politica”. „Societatea se confruntă cu probleme concrete, care trebuie soluționate. Toate raioanele vor avea deputații săi, iar ei vor contribui la rezolvarea unor probleme. Din acest motiv eu susțin sistemul mixt votat. Pe noi nu ne sperie circul din spate (s-a referit la cei care protestează contra sistemului mixt n.r.)”. Organizatorii anunță în acest moment prezența a 15 mii de oameni.

UPDATE. Andrei Năstase a pătruns pe scena mitingului pro-schimbarea sistemului electoral. Acesta a întrerupt discursul unui primar și a vrut să se adreseze mulțimii. În câteva secunde, acesta a fost scos de pe scenă. Năstase s-a îndreptat ulterior spre intrarea în Parlament. Organizatorii mitingului le-au cerut oamenilor să nu se lase intimidați și provocați de Năstase.

UPDATE. Potrivit poliției, la mitingul în susținerea sistemului electoral s-au adunat până la această oră circa 10 mii de persoane, iar la acțiunea contra schimbării sistemului ar fi „câteva sute de cetățeni”. Pentru că soarele este foarte puternic la această oră, o parte din susținătorii sistemului mixt stau la umbră.UPDATE. Unii vorbitori le-au reproșat reprezentanților partidelor de opoziție că anterior „susțineau cu două mâini pentru sistemul mixt”, dar acum, pentru că propunerea a fost făcută de PD, protestează.

UPDATE. Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, crede că această lege trebuie să se aprobe astăzi, deoarece doar așa vom avea o clasă politică responsabilă. „Această lege va avea beneficii pentru fiecare în parte. Doamne Ajută! Susținem votul mixt”, a spus primarul.

UPDATE. Președintele Asociației „Credință Patriei”, Ghenadie Cosovan, susține că nu va admite că „tanchiștii lui Usatîi și Petrenco” să facă ordine în R. Moldova. „De azi înainte, în fața Parlamentului nu vom mai avea forțe pro-imperiale care ne vor sângele și răul”.UPDATE. „Noi ținem cont de voința dumneavoastră. Astăzi e o zi importantă. Actuala guvernare, care și-a asumat modernizarea țării, ține cont de voința poporului și va schimba sistemul electoral astăzi. Această propunere a fost făcută în cadrul întrevederilor noastre. De la Naslavcea la Giurgiuleți, oamenii au cerut ca să-și voteze deputatul. Vom avea o Moldovă prosperă cu oameni fericiți. Noi nu o să vă dezamăgim”, a menționat de la tribună Valentina Buliga.

UPDATE. „Aceasta nu este inițiativa PD, dar e inițiativa oamenilor care vor să responsabilizeze Parlamentul și clasa politică. Oamenii vor să-și cunoască propriii deputați. Aceștia urmează să se prezinte în fața oamenilor și să le spună ce au făcut. 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 pe liste uninominale. La acestă etapă venim cu sistemul mixt, iar ulterior îl vom perfecționa. Am avut zeci de dezbateri, iar proiectul a fost examinat de Comisia de la Veneția. Toate recomandările Comisiei de la Veneția au fost executate integral. Noi ne ducem să votăm sistemul mixt, să votăm pentru un viitor mai bun al R. Moldova. Vă mulțumesc că ați venit în așa număr mare”, a spus deputatul democrat Sergiu Sârbu.

UPDATE. Organizatorii mitingului de susținere a sistemului mixt anunță că la acțiunea de protest vor fi peste 20 de mii de oameni care vor să-și aleagă singuri deputații. Cei prezenți în fața Parlamentului vor avea posibilitatea să vadă cum parlamentarii „fac schimbarea așteptată”.

UPDATE. Pe ecranul imens din fața Parlamentului rulează spoturi electorale prin care se spune că votul mixt este soluția de mijloc. „Oamenii vor să-și aleagă singuri deputații, dar să nu trimită în Parlament persoane ascunse pe liste electorale”.

Un miting în susținerea votului mixt va avea loc astăzi în fața Parlamentului. Potrivit organizatorilor, la această oră s-au adunat deja câteva mii de oameni în scuarul din fața Parlamentului.

Organizatori ai evenimentului sunt mai multe organizații, printre care și Asociația „Credință Patriei”, condusă de Ghenadie Cosovan.

Acesta a chemat oamenii la miting pentru că, în opinia sa, doar așa poate fi responsabilizată clasa politică.

În fața Parlamentului sunt dislocate forțe importante ale poliției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Dragos 20.07.2017 09:35

Turma schizoida, fricoasa, intunecata, manipulata, manata de canaliile teroriste neo-bolsevce!

Dragos 20.07.2017 10:16

Din Otaci la gura marii, paduchii din fruntea tarii cad poporului in san...Ca sa ce? Ca sa fie... Din Naslavcea pan la Amur, numai pd-rastie, porno-socialism si numai CUR.

vova 20.07.2017 11:44

sa ma cac eu pe platforma DA care se da in spectacol ,care mai ales is acel Nastase ca de cind il stiu este un turbat agresiv si face show

Petru 20.07.2017 11:47

Actualul sistem s-a dovenit a fi ineficient, pina si Andrei Nastase a spus ca acest sistem este unul prost. Deci nu trebuie de mai tolerat asta. Prin intermediul sistemului mixt macar vom avea oameni mai de treab, oameni din teritoriu in Parlament.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md