06:57:45 24.09.2023
Stiri

VIDEO // Cel de-al treilea Summit al Comunității Politice Europene va avea loc în Spania. Maia Sandu: „Europa și-a arătat astăzi unitatea și puterea împotriva celei mai mari agresiuni militare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”

Actualitate 01.06.2023 17:33 Vizualizări1439 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cel de-al treilea Summit al Comunității Politice Europene va avea loc în Spania. Maia Sandu: „Europa și-a arătat astăzi unitatea și puterea împotriva celei mai mari agresiuni militare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”


Cel de-al treilea Summit al Comunității Politice Europene va avea loc în luna octombrie curent în orașul Granada din Spania, a anunțat premierul spaniol Pedro Sánchez, în cadrul conferinței de presă care a încheiat reuniunea organizată astăzi în R. Moldova.

La conferință au făcut declarații președinta Maia Sandu, premierul Cehiei, Petr Fiala, al cărui stat a găzduit primul Summit CPE, și premierul spaniol Pedro Sánchez.

Președinta Maia Sandu a afirmat că Europa și-a arătat astăzi „unitatea și puterea împotriva celei mai mari agresiuni militare” de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”.

„Astăzi, aici, la doar 20 km de Ucraina, am reunit întregul continent pentru a reafirma hotărârea noastră colectivă şi fermă de a readuce pacea în Europa. Astăzi ne-am arătat puterea şi unitatea într-un moment în care stabilitatea continentului nostru este în pericol", a spus Maia Sandu la încheierea Summitului CPE.

Participanții la summit au discutat despre „securitate, despre nevoia de a proteja continentul european de război, agresiune şi ameninţări hibride".

„Am fost cu toţii de acord că ne vom continua eforturile de a urma integrarea continentului nostru pentru o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate şi mai multe acţiuni în materie de energie, rezilienţă şi climă”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a enumerat printre rezultatele obținute de Republica Moldova la Summitul CPE scăderea tarifelor pentru serviciile de roaming cu ţările UE, lansarea Misiunii Uniunii Europene de Parteneriat cu Republica Moldova, un nou pachet de ajutor din partea UE în valoare de circa 1,6 miliarde de euro, dar şi oferirea de către Norvegia a unei finanţări nerambursabile de 50 de milioane de euro.

Premierul Cehiei, Petr Fiala, a afirmat la rândul său că Summitul de astăzi a transmis un mesaj puternic de sprijin pentru R. Moldova și Ucraina și și-a exprimat admirația „pentru curajul R. Moldova” de a face față atacurilor hibride ale Rusiei.


Conferință de presă susținută la încheierea celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md