05:13:24 03.12.2021
Stiri

LISTĂ // Medicamentele eficiente în lupta cu COVID, anunțate de Comisia Europeană. Arbidolul și Ivermectina NU sunt incluse

Actualitate 26.10.2021 16:29 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Medicamentele eficiente în lupta cu COVID, anunțate de Comisia Europeană. Arbidolul și Ivermectina NU sunt incluse


Comisia Europeană a anunțat care sunt medicamentele potenţial eficace împotriva COVID-19 și care au șanse fă fie autorizate în UE.

Pe lista medicamentelor, care includ anticorpii monoclonali, antivirale orale și imunomodulatori, nu se află și Arbidolul, medicament din Rusia, dar nici Ivermectina, ultimele puternic promovate de conspiraționiștii care cred că boala este doar o „răceală”.

Uniunea Europeană a publicat luni lista cu medicamentele sigure împotriva COVID-19, subliniind că „vaccinarea este principalul nostru instrument de protecție împotriva infecției, a formei grave și a spitalizărilor”, însă, pentru persoanele care nu au fost încă vaccinate sau care au contraindicație la vaccinare și ajung să se îmbolnăvească, sunt necesare „mijloace terapeutice sigure și eficace”.

Această listă a fost elaborată de UE pe baza recomandărilor grupului european de experți pentru variantele SARS-CoV-2. Aceste medicamente nu sunt autorizate la nivelul UE, singurul medicament autorizat în prezent este Remdesivirul, însă aceste medicamente au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie disponibile curând pe piaţa europeană.

Lista celor 10 medicamente:

Anticorpi antivirali monoclonali mimează anticorpii naturali generați de sistemul imun împotriva coronavirusului. Ei sunt medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii rămân în fluxul sanguin o anumită perioadă de timp, având ca efect nu doar vindecarea unei infecții existente, ci și realizarea unei protecții împotriva unei eventuale infectări. Ei au cea mai mare eficacitate în stadiile timpurii ale infecției și sunt administrați prin injecție. Anticorpii monoclonali pot fi dezvoltați relativ rapid, iar câțiva care sunt potențial eficace se află deja într-un stadiu avansat de dezvoltare. Cei mai promițători care au fost selectați sunt:

- Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche;

- Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GSK;

- Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca.

Antiviralele orale sunt molecule mici care blochează activitatea și replicarea virusului. Ele trebuie administrate cât mai repede posibil după infectare, înainte ca virusul să cauzeze leziuni ale țesuturilor și organelor. Aceste medicamente se administrează oral de-a lungul a câtorva zile, ceea ce înseamnă că sunt ușor de administrat. Antiviralele orale sunt mai rezistente la variante și acționează și la pacienții vaccinați. Cele mai promițătoare care au fost selectate sunt:

- Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD (cunoscută sub denumirea de Merck în SUA și Canada);

- PF-07321332, de la Pfizer;

- AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche.

Imunomodulatorii sunt medicamente care pot regla reacția excesivă a sistemelor imune, motiv pentru care pacienții trebuie să fie spitalizați. Această clasă de medicamente oferă un tratament simptomatic pentru cei care au ajuns în stadii grave în pofida vaccinării și a administrării antiviralelor. Un număr de imunomodulatori aprobați pentru alte indicații, cum ar fi bolile autoimune sau alte sindroame hiperinflamatorii, au fost supuși testelor. Cei mai promițători sunt:

- Actemra (tocilizumab), de la Roche;

- Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia;

- Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly;

- Lenzilumab, de la Humanigen.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md