21:54:00 12.04.2021
 
Stiri

Liderul PAS e sigur că alegerile ANTICIPATE vor avea loc VARA aceasta, iar sesizările socialiștilor la CC nu au sorți de izbândă. Fosta formațiune a Maiei Sandu așteaptă un SCOR ISTORIC la scrutinul parlamentar anticipat

Actualitate 08.04.2021 11:40 Vizualizări1045 Autor: Ziarul National
Liderul PAS e sigur că alegerile ANTICIPATE vor avea loc VARA aceasta, iar sesizările socialiștilor la CC nu au sorți de izbândă. Fosta formațiune a Maiei Sandu așteaptă un SCOR ISTORIC la scrutinul parlamentar anticipat


Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, este convins că sunt întrunite toate condițiile pentru dizolvarea actualului Parlament, deși circa 60 de deputați actuali se împotrivesc ca acest lucru să se întâmple. În opinia deputatului, alegerile parlamentare urmează să aibă loc vara aceasta, în iunie-iulie, iar PAS va obține un rezultat mare, ținând cont că până acum a „desfășurat campanii ieftine”, cu resurse limitate.

„Noi vom găsi instrumente juridice pentru ca, în cazul în care Curtea Constituțională va lua pe 15 aprilie o decizie în favoarea dizolvării, să acționăm astfel ca să fie dizolvat Parlamentul și să fie stabilită data alegerilor anticipate. O replică la adresa celor care spun că nu este posibil de făcut anticipate - e posibil! Iunie sau iulie, da. Desfășurarea lucrurilor este așa: decizia Curții Constituționale, decretul președintelui, stabilirea datei, restul pregătirilor.

În primul rând, trebuie să aducem cât mai mult vaccin, dar fără speculați că „vaccinul ăsta-i prost, că nu-i bun”, nu trebuie să băgăm acest fake în oameni, trebuie să-i încurajăm să se vaccineze. În al doilea rând, exemple din alte țări, precum Bulgaria, ne arată că e posibil de organizat alegeri, dacă suntem bine pregătiți, organizați”, a declarat Grosu ieri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Acesta nu crede că socialiștii mai au șanse să amâne desfășurarea alegerilor anticipate, chiar dacă au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care încearcă să demonstreze că există o majoritate parlamentară și un candidat la funcția de premier.

„Acelea nici nu sunt sesizări. Sunt niște scrisori cu opiniile lor. Parlamentul acesta o să lucreze și noaptea și cu lumina stinsă, ăștia 54 sau câți sunt ei acolo, numai să nu-și piardă fotoliile. Ei o să inventeze legi, o să modifice o literă, o virgulă, o să inventeze motive o mie și o sută numai să fugă de anticipate”, a adăugat Grosu.

În alt context, liderul PAS consideră că fosta formațiune condusă de Maia Sandu va lua un scor foarte bune la parlamentare.

„Nu vreau să fac bravadă și să dau cifre, pentru că există riscul de a-i plasa pe colegi în zona de confort. Noi vom lupta pentru scorul cel mai bun. Până acum am avut campanii ieftine, cu resurse puține, cu mers din poartă în poartă, am folosit rețelele mass-media și multă muncă voluntară. Noi nu plătim oameni să meargă din ușă în ușă. Pentru noi nu contează dacă avem, sau nu, primari într-o localitate sau alta. Contează doar să fim acolo, să vorbim cu oamenii”, a menționat politicianul, pentru presa de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md