05:17:25 09.05.2021
 
Stiri

La mai bine de un an de la debutul pandemiei și cu o lună înainte de încheierea anului școlar, Ministerul Educației împarte laptopuri elevilor pentru a participa la lecții în format online

Actualitate 14.04.2021 13:44 Vizualizări641 Autor: Ziarul National
La mai bine de un an de la debutul pandemiei și cu o lună înainte de încheierea anului școlar, Ministerul Educației împarte laptopuri elevilor pentru a participa la lecții în format online


Ministerul Educației Culturii și Cercetării va repartiza, până la finele lunii aprilie curent, 10 000 de laptopuri în 35 de raioane din R. Moldova.

Tehnica va fi donată elevilor din clasele V-XII pentru ca aceștia să poată participa la studiile în regim online.

Responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susțin că această cantitate va acoperi integral necesitățile elevilor din ciclul gimanzial și liceal.

Ministerul anunță că a recepționat astăzi primul lot de 2 400 de laptopuri, achiziționat prin intermediul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), finanțat de Banca Mondială.

Săptămâna viitoare va fi livrat și cel de-al doilea lot de 7 600 de unități.Șefii instituțiilor de învățământ general din R. Moldova au informat responsabilii de la minister că în prezent 9 484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile online. Totodată, ar mai fi nevoie de încă 10 000 de calculatoare pentru a asigura pe deplin și accesul elevilor din clasele primare la studiile online.

Laptopurile procurate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” sunt dotate cu sistem de operare licențiat, iar costul total al achiziției este de 2 914 200 de dolari. Totdată, cu suportul Bancii Mondiale urmează a fi dotate 160 de laboratoare de fizică și chimie din instituțiile de învățământ din R. Moldova.

Menționăm că, în ultimul an pandemic, Guvernul a alocal 20 de milioane de lei pentru a asigura procesul educațional la distanță, fiind procurate 2 500 de laptopuri care au fost donate instituțiilor de învățământ. În total, pe parcursul anului 2020, sistemul educațional a fost dotat cu 20 000 de unități de tehnică de calcul, cu suportul partenerilor de dezvoltare și cu achizițiile efectuate de adminstrațiile publice locale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md