22:24:03 05.03.2021
 
Stiri

La FISC ca la Poliție: Cetățenii sunt îndemnați să depună denunțuri la inspectorii fiscali care pot porni urmăriri penale

Actualitate 05.01.2021 14:11 Vizualizări1356 Autor: Ziarul National
La FISC ca la Poliție: Cetățenii sunt îndemnați să depună denunțuri la inspectorii fiscali care pot porni urmăriri penale


Infracțiunile economice sunt cercetate penal, începând cu 1 ianuarie curent, de către inspectorii fiscali.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă cetățenii, dar și persoanele juridice să sesizeze, prin plângere, denunț sau autodenunț, organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat despre oricare infracțiuni economice.

Sesizarea trebuie să conțină numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii sau denunţului, indicarea făptuitorului, dacă acesta este cunoscut, şi a mijloacelor de probă, semnătura petiționarului.

Sesizarea poate fi depusă prin poștă sau prin depunerea fizică la sediul Serviciului Fiscal de Stat (mun. Chișinău, str. Constantin Tănase nr.9) sau prin e-mail (mail@sfs.md, cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile).

Amintim că guvernarea PSRM-PD a modificat, în septembrie 2020, Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea privind activitatea specială de investigații, Legea privind statutul ofiţerului de urmărire penală și Codul contravențional, pentru a-i permite Serviciului Fiscal de Stat să pornească dosare penale în cazul infracțiunilor economice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md