05:41:06 20.06.2024
Stiri

Kremlinul repetă „îngrijorările” sale legate de Transnistria și vorbește despre „provocări din afară”: Krasnoselski contrazice Moscova

Actualitate 27.02.2023 14:49 Vizualizări1728 Autor: Ziarul National
Kremlinul repetă „îngrijorările” sale legate de Transnistria și vorbește despre „provocări din afară”: Krasnoselski contrazice Moscova


Kremlinul s-a declarat luni, 27 februarie, din nou îngrijorat de situația din regiunea separatistă a R. Moldova, Transnistria. Potrivit lu Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimit Putin, situația în Transnistria ar fi „tulbure”, în timp ce liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Kransnoselski, afirmă că este vorba de „panică” creată din afară.

„Evident, situaţia din Transnistria face obiectul unei atenţii speciale din partea noastră şi este motiv de îngrijorare. Situaţia este tulbure, este provocată din afară. Dar ştim că oponenţii noştri din cadrul regimului ucrainean, regimului de la Kiev, precum şi cei din ţările europene sunt capabili de diferite tipuri de provocare”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CITIȚI și Noi amenințări de la Moscova legate de escaladarea situației din Transnistria, pe care o consideră teritoriul său: „Forțele armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev”

Totuși, aşa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a spus luni că situaţia din regiune este „tensionată” din cauza panicii şi a menţionat că, în cazul unui pericol real, va anunţa personal şi imediat populaţia despre acest lucru. Acesta a îndemnat cetățenii să fie calmi.

Menționăm că autoritățile de la Kiev au negat faptul că ar pune la cale în regiune confruntări armate, iar cele de la Chișinău au arătat că situația este calmă în Transnistria.

„Ministerul Apărării monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Menționăm că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului. Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în republică, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, a arătat vineri Ministerul Apărării de la Chișinău, infirmând declarațiile Federației Ruse, potrivit cărora Ucraina ar pregăti o ofensivă în Transnistria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md