22:19:35 17.04.2024
Stiri

Inventatorul telefonului mobil crede că acesta va dispărea

Actualitate 16.03.2023 14:54 Vizualizări2433 Autor: Ziarul National
Inventatorul telefonului mobil crede că acesta va dispărea AFP


Martin Cooper, bărbatul considerat inventatorul telefonului mobil și prima persoană care a efectuat un apel pe un telefon mobil în 1973, prezice că smartphone-urile, așa cum le cunoaștem, vor dispărea.

Într-adevăr, în timpul unui interviu acordat CNBC, Martin Cooper a explicat: „corpul uman este stația de încărcare, nu-i așa? Ingerezi alimente, creezi energie. De ce să nu ai acest receptor pentru ureche încorporat sub piele, alimentat de corpul tău?”.

Inventatorul telefonului mai precizează că viitoarele smartphone-uri vor fi „împrăștiate pe corpul” uman, ca niște senzori „care îți măsoară starea de sănătate în orice moment”, transmite Rador.

Cu alte cuvinte, bătrânul de 94 de ani prezice că viitoarele smartphone-uri vor fi integrate direct în corpul utilizatorului și vor fi alimentate de energia pe care corpul o produce în mod natural. Această predicție face parte din inovațiile tehnologice care au avut deja loc. La CES 2023, compania Baracoda a prezentat B-Heart, un instrument de urmărire a sănătății care este alimentat de mișcarea utilizatorului, căldura corpului și lumina ambientală.

Nu este nevoie să conectați acest tracker la o priză electrică. Desigur, aici vorbim despre o brățară și nu despre un smartphone, dar acest lucru arată că dispozitive electronice mai complexe alimentate de corpul uman ar putea vedea lumina zilei în viitor.

În general, marile companii de tehnologie se gândesc activ la modul în care vor evolua dispozitivele noastre electronice.

Neuralink, compania lui Elon Musk, a anunțat recent că a realizat un implant cerebral pe computer. Scopul companiei este de a permite oamenilor să controleze echipamentele de la distanță pur și simplu prin gândire.

Această tehnologie ar trebui să ajute mai ales persoanele paralizate sau pe cele care suferă de tulburări neurologice. În viitor, dacă această tehnologie va avea succes, nu este imposibil ca ea să fie extinsă la publicul larg.

La rândul său, Meta se bazează mai ales pe ochelarii de realitate augmentată pentru a înlocui smartphone-urile noastre.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md